a936440d9ae38f4cc379a42d3a3d386a_L

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είχε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης συνοδευόμενος από τον  αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτισμού και Αθλητισμού Ζήση  Παπανικολάου, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Βαγγέλη Καλέργη και το στέλεχος του Κινήματος   Νίκο Ντίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τον νέο αθλητικό νόμο και επισημάνθηκε η  αναγκαιότητα πραγματοποίησης των Εκλογών της ΕΠΟ σε συγκεκριμένο χρόνο, ώστε να επανέλθει το άθλημα του Ποδοσφαίρου στους φυσικούς του φορείς.

Ακολούθησε  λεπτομερής συζήτηση για το σύστημα διαιτησίας ποδοσφαίρου και το σύστημα υλοποίησης και εφαρμογής και συγκεκριμένα για το Άρθρο 43 που αφορά την εκπαίδευση και εκγύμναση των κορυφαίων διαιτητών και το Άρθρο 46 που αφορά τους ειδικούς εκπαίδευσης των διαιτητών.

Επίσης η Γραμματεία Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρουσίασε ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη με θέμα: «Πρόταση Αναγκαιότητας για το θέμα της βίας στο ποδόσφαιρο».

Τέλος διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει ριζικά και αποφασιστικά τα φαινόμενα  αδιαφάνειας και  διαπλοκής στον χώρο του αθλητισμού.