Ν.Δ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ 14.06.2007

Η τοπική Ν.Δ. το μόνο που την νοιάζει,  είναι η φθηνή εκμετάλλευση του πόνου των ανέργων και των εξαθλιωμένων επαγγελματιών και όχι η δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας.

 

Τα τρία χρόνια της εξουσίας της ΝΔ ήταν αρκετά για να αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής της. Μια πολιτική που εξειδικεύεται κατά περίπτωση και κατά περιοχή.

Εν προκειμένω στην Ξάνθη, ο κόσμος της υπαίθρου δέχθηκε επίθεση από μια αυταρχική συντεχνία, που κατ όνομα αποκαλείται «συνεταιριστική», με κύριο χαρακτηριστικό της γνώρισμα, την απροσχημάτιστη ικανοποίηση συμφερόντων πολιτικών και οικονομικών και την προώθηση προσώπων αμφιβόλου επαγγελματικής κατάρτισης.

Οι αγρότες μας, τα πραγματικά θύματα αυτής της μεθοδολογίας, αφού οδηγήθηκαν στην φτώχεια και στον κοινωνικό μαρασμό, εξ αιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής τους, στη συνέχεια οδηγούνται από τους «βολεμένους» αντί «πινακίου φακής» στον δήθεν «σωτήρα», για να παγιδευτούν στα δίχτυα της προεκλογικής «ελπίδας».

Συνεταιριστικές Οργανώσεις και συνεταιριστικά εργοστάσια μεθοδευμένα οδηγούνται στην απαξίωση και στη συνέχεια στο κλείσιμο. Η γενικευμένη αποβιομηχανοποίηση της Ξάνθης, παράγει στρατιές ανέργων και βαθιά οικονομική κρίση.

Η τοπική Ν.Δ. το μόνο που την νοιάζει,  είναι η φθηνή εκμετάλλευση του πόνου των ανέργων και των εξαθλιωμένων επαγγελματιών και όχι η δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάκαμψης του τόπου μας.

Οι μόνοι που αυξάνουν τα κέρδη τους είναι οι τραπεζίτες. Γιατί η ΝΔ δημιούργησε  κράτος τραπεζιτών και όχι κράτος Δικαίου. Κράτος για τους έχοντες και κατέχοντες και όχι για τους πολλούς. Δηλαδή κράτος για τους λίγους και τους επιτήδειους που έπεσαν από την πρώτη ημέρα της εξουσίας τους στον δημόσιο κορβανά μήπως και δεν «προκάνουν».

Στα χρόνια που πολιτεύομαι ουδέποτε συνάντησα τόση απελπισία και τόση πίεση για ένα μεροκάματο. Αλλά και τόση έλλειψη κουράγιου για αντίσταση στο σημερινό κυβερνητικό ναυάγιο.

Πρέπει όμως ο παραγωγικός κόσμος και τα λαϊκά στρώματα να αντισταθούν. Η μοιρολατρία είναι κακός σύμβουλος και ο τρόπος υπάρχει. Οι εκλογές έρχονται και η ψήφος  είναι ισχυρό όπλο για να τιμωρηθούν όλοι αυτοί, που ξαφνικά μέσα από θολές και διαπλεκόμενες σχέσεις,  ποδηγετούν καθημερινά τον πολίτη και οδηγούν την περιοχή μας στην περίοδο της μαύρης απελπισίας.

Ιδιαίτερα οι αγρότες μας μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά και είναι βέβαιο ότι συνταυτίζουν την δική τους ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ,  με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com