Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης παρέστη στα εγκαίνια του κτιρίου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας στη Δεκέλεια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης παρέστη   στα εγκαίνια της νέας έδρας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας, καθώς επίσης  στην κοπή της πίτας και στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια της  Ομοσπονδίας.

Η οριστική εγκατάσταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αερολέσχης στην Βάση της Δεκέλειας  επετεύχθη χάριν στις πρωτοβουλίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του γραφείου του Πρωθυπουργού και του προέδρου της ΕΛΑΟ Ν. Μακράκη, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για να ξεπεραστούν  γραφειοκρατικά εμπόδια ετών.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρίδης, «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στέκονται πλάι στις προσπάθειες  των συλλογικών φορέων  που προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία».

Να σημειωθεί ότι  η γενική αεροπορία περιλαμβάνει δραστηριότητες που κυμαίνονται από πτήσεις αναψυχής με μη μηχανοκίνητα αεροσκάφη έως σύνθετες πτήσεις με ιδιωτικά αεριωθούμενα υψηλών επιδόσεων και ειδικευμένες εναέριες επιχειρήσεις. Επίσης συμβάλλει στην αεροναυτική έρευνα και ανάπτυξη και αποτελεί πηγή ειδικευμένου προσωπικού στον κλάδο της αεροπορίας γενικότερα.

Από αυτές τις δραστηριότητες, μεγάλη σημασία για την Ελλάδα έχουν η εκπαίδευση νέων χειριστών και ο αεροπορικός / αεραθλητικός τουρισμός.

Αν η χώρα μας μπορούσε να αξιοποιήσει το 30% της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πίτας αυτό θα ισοδυναμούσε με έσοδα για τη χώρα ύψους 250 εκατ. ευρώ το χρόνο.

fvto1

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com