Ο Παναγιώτης Σγουρίδης (ΑΝΕΛ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θα είναι δυνατόν ο Πάνος Καμμένος να διαπραγματευτεί στο ΝΑΤΟ μια θέση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. 30/01/2018

«Προτρέχουμε αλλά αν θα φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σημείο σαφώς δεν θα υπάρχει αντίφαση. Εννοείται και δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας,  ο Πάνος Καμμένος ο οποίος για το θέμα του ονόματος και τότε είχε ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν είχε πει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ
«Όταν θα έρθει η πρόταση εμείς θα την καταψηφίσουμε με κάθε τρόπο και από εκεί και πέρα θα συναρτήσουμε και τη θέση μας στην κυβέρνηση. Σαφώς καταλαβαίνω το ερώτημα που βάζετε: μα είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να πάει στον ΝΑΤΟ και να διαπραγματευτεί μια θέση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία μια θέση που δεν συμφωνεί; Ε, δεν θα είναι». «Προτρέχουμε αλλά αν θα φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σημείο σαφώς δεν θα υπάρχει αντίφαση. Εννοείται και δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας,  ο Πάνος Καμμένος ο οποίος για το θέμα του ονόματος και τότε είχε ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν είχε πει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης κληθείς να τοποθετηθεί για τη θέση του κόμματός του όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ότι «εμείς την κυβέρνηση δεν θα τη ρίξουμε. Εμείς σε πρόταση μομφής θα στηρίξουμε την κυβέρνηση».

Σε νέο ερώτημα για την παραμονή του Πάνου Καμμένου στη θέση του υπουργού Άμυνας ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «προτρέχουμε αλλά αν θα φτάσουμε σε αυτό το ακραίο σημείο σαφώς δεν θα υπάρχει αντίφαση. Εννοείται και δεν θα μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξέρω ‘γω, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος για το θέμα του ονόματος και τότε είχε ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν είχε πει ότι η Μακεδονία είναι η ψυχή μας».

Ο κ. Σγουρίδης είπε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ σέβονται τη διαπραγμάτευση αλλά «όταν θα έρθει η πρόταση που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία δεν θα ψηφίσουμε γιατί εμπεριέχει τον αλυτρωτισμό».

«Σε θέματα εθνικής σημασίας εμείς θα τηρήσουμε τη στάση μας για τα εθνικά θέματα που δεν μπορούμε να την αλλάξουμε αν δεν κάνουμε συνέδριο, που και να γίνει δεν θα αλλάξει γιατί ο αλυτρωτισμός ήταν αυτος που πάντα δημιουργούσε πρόβλημα στα Βαλκάνια» κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.

https://soundcloud.com/info-info-969429733/20180130a-3

https://soundcloud.com/info-info-969429733/20180130a-3

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com