Παναγιώτης Σγουρίδης: «Ποτέ δεν κρύψαμε ότι διαφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΠΓΔΜ»

Τι είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μιλώντας στο ράδιο Παλμός 104.2, την Τετάρτη 17 Οκτ. 2018

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Η ύπαρξη Αμερικανικών  δυνάμεων στη Λάρισα στο Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη είναι μια πραγματικότητα καθώς η χώρα παρέχει διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ». Όσοι δεν θέλουν να βλέπουν αυτή την πραγματικότητα απλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γ. Μπανάτσα. Ο κ. Σγουρίδης επισήμανε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ότι η πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου στις ΗΠΑ για τη δημιουργία Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα δεν αλλάζει το γεωστρατηγικό δόγμα της χώρας. Από το 1974 έχει ξεκαθαρίσει πως «ανήκωμεν εις την Δύσην» και λίγο αργότερα επίσης ξεκαθάρισε ότι ο βασικός κίνδυνος για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας είναι «εξ ανατολών» είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Ακόμη ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι είναι υποκριτικό να αντιδρούμε στην ισχυροποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της  Ελλάδας ενώ προσέθεσε πως δεν θα πρέπει να παραβλέπονται και τα οφέλη που θα προκύψουν για τις τοπικές κοινωνίες από μια τέτοια διαδικασία. Τέλος για το θέμα προσέθεσε ότι προφανώς τα όσα είπε ο κ. Καμμένος είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού ενώ σημείωσε με νόημα πως επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης οι σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Για το ονοματολογικό

Ο κ. Σγουρίδηςείπε ότι ποτέ οι δύο κυβερνητικοί εταίροι δεν έκρυψαν τις βαθιές διαφωνίες τους στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η προσυμφωνία των Πρεσπών, γιατί συμφωνία δεν υπάρχει, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Οποιαδήποτε ονομασία της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα. Αν η συμφωνία περάσει, τα δισέγγονα μας θα μαθαίνουν ότι ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας δηλαδή Σκοπιανός, υπογράμμισε ο κ. Σγουρίδης. Σε ότι αφορά τις διαφωνίες που διατυπώνονται και στο εσωτερικό του κόμματος του (πχ. Παπαχριστόπουλος) ο κ. Σγουρίδηςείπε ότι είναι σεβαστές και αν και όταν εκδηλωθούν το κόμμα στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας θα τις αντιμετωπίσει.

Για την αποστροφή Τοσουνίδη περί υπερψήφισηςπρότασης μομφής

Ο κ. Π. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι τα όσα είπε το στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ παρανοήθηκαν συνειδητά  καθώς αυτό που στην ουσία ήθελε να κάνει ο εκπρόσωπος του κόμματος ήταν να αναδείξει τις αντιφατικές θέσεις της Ν.Δ. και την υποκρισία της στο θέμα του ονοματολογικού. Σε καμία περίπτωση οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα στηρίξουν πρόταση μομφής της Ν.Δ. για να πέσει η κυβέρνηση κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.

Τέλος ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι παρά τις διαφωνίες στο θέμα του ονοματολογικού μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων, δεν θα πρέπει σε κανέναν να διαφεύγει, πως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και πλέον όλοι να προσδοκούν σε βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και σε σταδιακή ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com