Δήλωση του Αντιπροέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Παναγιώτη Σγουρίδη

Δελτίο τύπου 31/03/2017

Αναφορικά με τα όπλα και τα φυσίγγια που ανακάλυψε η Ελληνική Αστυνομία σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη, ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε τα εξής:

«Tα όπλα τα οποία βρέθηκαν στο τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου στην Ξάνθη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Επιδέχεται ερμηνείες που όλες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία προσπαθώντας να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα δημιουργεί προβοκάτσιες στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης όπου διαβιεί η μουσουλμανική μειονότητα.

Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε την ειρηνική συνύπαρξη και την κοινωνική ενότητα στους πολίτες της περιοχής, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά.

Η αμφιλεγόμενη δράση του προξενείου το οποίο αδιαφορεί για το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο το εμφανίζει σαν να είναι «κράτος εν κράτει». Καταπιέζει την καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων κατοίκων με την δικαιολογία ότι προστατεύει την ακεραιότητα, της πολιτιστικής παράδοσης και των εθίμων της Μουσουλμανικής μειονότητας. Φυσικά, αυτό ακυρώνει τη συνθήκη της Λωζάννης και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και όχι της Θρακιώτικης κοινωνίας.

Οφείλουν να καταλάβουν οι πάντες ότι στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική. Αυτό στηρίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και δεν μπορεί κανείς να το θέτει υπό αμφισβήτηση».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com