ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ 7 Φεβρουαρίου 2017

 

Δελτίο Τύπου            07.02.2017

«Παρ’ ότι τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας στο έπακρο, εν μέσω μάλιστα τεράστιων προβλημάτων όπως το προσφυγικό και οι διογκούμενες προκλήσεις γειτονικών χωρών, οι δανειστές αρνούνται να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα και απαιτούν περισσότερα μέτρα. Οι απαιτήσεις τους για μεγαλύτερο πλεόνασμα δεν τεκμηριώνονται με οικονομικούς όρους και αυτό το επιβεβαιώνει και το ΔΝΤ. Υποθέτουν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν οικονομικό απόθεμα και αντέχουν και σε άλλους φόρους. Δυστυχώς, η μεσαία τάξη τείνει να εξαφανιστεί τελείως. Χώρα, χωρίς μεσαία τάξη στις δυτικές κοινωνίες δεν έχει κανένα μέλλον.

Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι μια και πάγια. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αντικατάσταση των πολιτικών λιτότητας που δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο νέου δανεισμού και νέων μέτρων, με πολιτικές ανάπτυξης. Αυτό όμως θα σημάνει και αλλαγές ισορροπιών και νοοτροπίας στην Ευρώπη, αλλαγές που δεν βρίσκουν σύμφωνους τους υπέρμαχους των πολιτικών Σόιμπλε.

Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε πολιτική νοοτροπία ώστε τα μικροκομματικά συμφέροντα να μην υπερισχύουν των συμφερόντων της χώρας και να στηρίξουμε ενωμένοι κοινές λύσεις και προτάσεις απέναντι στον παραλογισμό των δανειστών».

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com