ΔΗΛΩΣΗ του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ, για το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Δελτίο Τύπου        8 Φεβρουαρίου 2017

«Ενώ η Τουρκία απαξιώνει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη της χώρας μας και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την μη έκδοση των 8 αξιωματικών, αποκαλύπτεται με απόρρητα επίσημα έγγραφα η παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στην τουρκική δικαιοσύνη, για να αποδοθούν ποινές σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν διέπραξαν κανένα απολύτως αδίκημα.

Το προξενείο με έγγραφό του αποδίδει στην ελληνική δημοσιογραφική ομάδα του Αζινλίκτσα την κατηγορία ότι είναι «υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης» και με τα δημοσιεύματά της νομιμοποιεί τους επίσημους Μουφτήδες, την εκπαίδευσή και άλλες δραστηριότητες της Ελληνικής Πολιτείας. Η τουρκική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη  το έγγραφο αυτό, μπλοκάρει την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα και απαγορεύει στη δημοσιογραφική της ομάδα την είσοδο στην Τουρκία. Είναι σαφές ότι η τουρκική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» λειτούργησε καθ’ υπόδειξη του προξενείου το οποίο παραβιάζει ωμά τη διεθνή νομοθεσία στοχοποιώντας Έλληνες πολίτες.

Όμως, βαρύτατη και πιθανότατα προσχεδιασμένη πρόκληση είναι η χρήση του όρου «Ελληνική διοίκηση» στο έγγραφο που εμμέσως υπονοεί ότι υπάρχει και «Τουρκική διοίκηση», αμφισβητώντας έτσι θρασύτατα το ότι η Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδας.

Το «γκριζάρισμα» της Θράκης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο!

Ζητούμε να κληθεί άμεσα, ο πρόξενος της Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί μαζί με τον πρέσβη της Τουρκίας, για να δώσουν σαφείς εξηγήσεις».

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com