ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ Δελτίο τύπου 16/02/2017

«ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ!»

«Πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές θεσμικών προσώπων – ακόμη και μέσα από το ίδιο το ΔΝΤ – που επιβεβαιώνουν ότι οι σκληρές πολιτικές λιτότητας είναι αυτές που τελικά μας οδήγησαν σε βαθιά ύφεση και σε οικονομικό αδιέξοδο, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα αυτό της αποκάλυψης της έκθεσης του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ.

 

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όχι μόνο δεν παραδέχεται ότι η συνταγή αυτή είναι καταστροφική, αλλά με εκβιαστικό τρόπο αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης.

 

Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παραμένει σταθερή και αταλάντευτη. Η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχισθεί και η αξιολόγηση να κλείσει, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι απαιτούμενες συνθήκες για την αναπροσαρμογή του χρέους και την υπαγωγή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι θεσμοί χωρίς να προσφεύγουν σε τεχνητές καθυστερήσεις, εκβιασμούς και απειλές».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com