Δηλώσεις του Αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη, στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, μετά την απόσυρση της τροπολογίας, για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Η αντί-σταση των ΑΝΕΛ

Ο πρώτος “τοίχος” που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόπειρα του να περάσει τη συγκεκριμένη τροπολογία – η οποία ειρήσθω εν παρόδω έχει θορυβήσει το νομικό κόσμο, ήδη από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας- ορθώθηκε από τον κυβερνητικό του εταίρο, ήτοι τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που δήλωσαν εξ αρχής ότι δεν επροτίθεντο να ψηφίσουν συγκεκριμένα άρθρα της τροπολογίας, τα οποία εκτίμησαν ότι αντιβαίνουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο αντιπρόεδρος του κόμματος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, αιτιολόγησε αυτή τη στάση του κόμματος, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως “αναγκαίο καλό” αναφερόμενος στη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.
“Εμείς πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι ζητήματα που θα μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην κοινωνική συνοχή πληθυσμιακών ομάδων εντός των περιοχών της Ελλάδας είναι ζητήματα τα οποία είναι εθνικά ευαίσθητα” είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε:  “Εν προκειμένω την τροπολογία αυτή η οποία κατετέθη αν δεν είσαι γνώστης των πραγμάτων δεν την καταλαβαίνεις.
Δεν ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή, απλώς διερευνώντας την διάταξη και ξέροντας θέματα της περιοχής είπαμε ότι εδώ θα δημιουργήσει πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Η ίδια η ΕΕ στις συνθήκες της λέει ότι μπορείς να μην εναρμονιστείς με αποφάσεις οργάνων της ΕΕ όταν κρίνεις ότι θίγεται η εθνική σου ακεραιότητα και η κοινωνική σου συνοχή – και οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου εκεί στηριχτήκαν”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Σγουρίδης, είπε: “Η τροπολογία παρέκαμπτε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Εμείς θεωρήσαμε σημαντικό να ενημερώσουμε και να καταστήσουμε την θέση μας ότι εμείς θα καταψηφίσουμε τα άρθρα 40, 41 και 42 τα οποία ενσωμάτωσαν την τροπολογία. 

Εν προκειμένω κάναμε πράξη το σύνθημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι είμαστε το αναγκαίο καλό, φανήκαμε χρήσιμοι στην φάση αυτή. Κάναμε αυτό που θεωρούσαμε σωστό. Θεωρούμε ότι φανήκαμε χρήσιμοι. 


Στα θέματα που θα βοηθήσουν την χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αλλά και να στηρίξει την εθνική της υπόσταση εμείς θα είμαστε πάντα μπροστά. Θα πράξουμε το καθήκον μας. Από εκεί και πέρα η Βουλή είναι ένα σώμα που αποφασίζει κατά συνείδηση ή ακόμα αν θέλετε με κομματική κατεύθυνση”.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com