Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό πρότεινε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, στο ραδιοσταθμό Alpha 989, στις 28 Δεκεμβρίου 2017.

«Αν πάμε σε δημοψήφισμα και ο λαός αποφασίσει διαφορετικά από εμάς, θα σεβαστούμε την απόφαση»
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, προέκρινε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ενώ τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του όρου «Μακεδονία»
Συγκεκριμένα, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν διπλή ονομασία, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος κατά του όρου «Μακεδονία».
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο όρος «Μακεδονία συμπυκνώνει όλο τον αλυτρωτισμό ορισμένων ή της πλειοψηφίας των πολιτών στα Σκόπια. «Αν θέλουμε να υπάρχει ένα χρήσιμο κράτος στο κέντρο των Βαλκανίων, θα πρέπει να έχει ονομασία η οποία να είναι ουδέτερη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε πως η λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα μπορούσε να δοθεί μέσω δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το όνομα.
«Αν πάμε σε δημοψήφισμα και ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, θα σεβαστούμε την απόφαση», υπογράμμισε.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό. Πολύ πιθανόν να υπάρχει».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com