Εξασφάλιση χρηματοδότησης για το αεροδρόμιο της Σύρου 8.12.2015

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, και με αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, είχε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργος Μαραγκός, με θέμα την επέκταση του διαδρόμου προσαπογείωσης σκαφών του αεροδρομίου της Σύρου.

Στη συνάντηση οριστικοποιήθηκε επίσημα η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, τόσο για την α’ φάση (επέκταση διαδρόμου του αεροδρομίου) όσο και για τη β’ φάση (ταπείνωση λόφου στη νότια πλευρά του διαδρόμου) του έργου.

Η θετική εξέλιξη για ένα μεγάλο έργο πνοής για το νησί μας προέκυψε ως επιστέγασμα συστηματικών προσπαθειών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τους τελευταίους μήνες, καθώς και της ισχυρής βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ειδικότερα του κ. Υπουργού.