Επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΑνεξαρτήτωνΕλλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη στην Κέρκυρα, την την Τρίτη 21 Μαΐου 2019

 Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει Ευρωεκλογών, την Τρίτη 21 Μαΐου επισκέφτηκε την Κέρκυρα και παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 155η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ο  κ. Σγουρίδης συνοδευόμενος  από τον Υπ. Ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλο Μάμαλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιάννη Ζήκο και στελέχη της τοπικής οργάνωσης ,παραβρέθηκε  στην επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν.Αγίου Σπυρίδωνος και στο κτήριο της Ιονίου Βουλής όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Ακολούθως παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και την  κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε την παρακάτω δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:

“Οι ημέρες των εθνικών επετείων δεν είναι μόνο για παρελάσεις αλλά και για εθνική περισυλλογή.

Σήμερα ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε δυο προκλήσεις .Η πρώτη να επιλέξει ποια Ευρώπη θέλει και η δεύτερη να προετοιμαστεί να απαντήσει στην τουρκική επιθετικότητα που θέλει να γκριζάρει την κυπριακή ΑΟΖ και κατ επέκταση την ελληνική. Δυστυχώς τα δυο μεγάλα κόμματα “περί άλλων τυρβάζουν”. Ασχολούνται με τα μικρά, τα ανούσια και τα προσωπικά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πιστοί στην Ελλάδα, μιλούν για την Ε.Ε των ίσων Εθνών-Κρατών, ανεξαρτήτου του μεγέθους και του πληθυσμού τους.

Λένε ΌΧΙ στην Ευρώπη του Ιερατείου των Βρυξελλών και της γραφειοκρατίας.

Λένε ΌΧΙ στα διευθυντήρια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση του δημοκρατικού ελλείμματος της οποίας το μοναδικό εκλεγμένο όργανο είναι το Ευρωκοινοβούλιο. 

Λένε ΌΧΙ στο “ξεκατίνιασμα” της πολιτικής ζωής και μιλούν για εθνική συνεννόηση.

Χρόνια πολλά στους Επτανήσιους για την ενσωμάτωση τους με την μητέρα πατρίδα.”

Το απόγευμα ο κ. Σγουρίδης επισκέφτηκε τα γραφεία του κινήματος και είχε συνάντηση εργασίας με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου ,με στελέχη και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ Κέρκυρας ενώ το βράδυ παρέθεσε συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com