Σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα του νομού Κιλκίς , στις 17 Απριλίου 2015.

 

s2 52a5a35e2bee2646466f240cae72dc89_L

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού σε πλατιά σύσκεψη που οργανώθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο κ. Σγουρίδης βρέθηκε στο νομό μας εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του δήμου Παιονίας για τη Μάχη των Ευζώνων το πρωί της ίδια ημέρας.
Μετά τις εκδηλώσεις ο κ. Σγουρίδης επισκέφθηκε το Τελωνείο Ευζώνων, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη, προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του Τελωνείου και τις ανάγκες που υπάρχουν για τη βελτίωση των ελέγχων σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωικού κεφαλαίου.

Πριν από την σύσκεψη ο κ. Σγουρίδης είχε μια σύντομη ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Περικλή Κολότσιο, ο οποίος και του πρόσφερε δυο βιβλία για την ιστορία του νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Παιονίας, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς, Ελένη Αναστασιάδου και Πρόδρομος Πεντζερετζής, καθώς και οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Ο κάθε προϊστάμενος στάθηκε αναλυτικά στα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία και τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Τα θέματα που τέθηκαν και απασχόλησαν τη συνάντηση, αφορούν: Την καθυστέρηση στην πληρωμή της βιολογικής γεωργίας, τον καθορισμό των γεωγραφικών ορίων της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας, η ένταξη του προγράμματος εξηλεκτρισμού στο ΕΣΠΑ, τα περίπου 500 στρέμματα ανενεργά δικαιώματα αμπέλου να δοθούν ως αποθεματικό στο νομό μας, η στήριξη της νεοσυσταθείσας Ομάδας Παραγωγών αμπελουργών Γουμένισσας, η προστασία της ζώνης ΠΟΠ και των τοπικών ποικιλιών (ξυνόμαυρο και νεγκόσκα), η λείψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό.

Οσον αφορά τις αγροτικές εκτάσεις ζητήθηκε η παραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών, καταπατημένες εκτάσεις ακτημόνων Ποντοηράκλειας 1400 στρέμματα, κατακλιζόμενα τεμάχια Αγίου Πέτρου 850 στρ. και διάσελο Κ. Θεοδωράκι 3550 στρ. Παραχώρηση κατά κυριότητα των διαθεσίμων οικοπέδων σε άτομα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εγκατάσταση στον οικισμό και παραχώρηση κατά κυριότητα κτηνοτροφικών οικοπέδων.
Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Σγουρίδη να ολοκληρωθούν οι ρυμοτομίες οικισμών που έχουν μείνει ατελείς σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις και να ακολουθήσει η διανομή των οικοπέδων βάσει αρτιότητας σε κοινόχρηστες εκτάσεις του υπουργείου σε όσους δικαιούνται (Στάθης, Γουμένισσα, Χαμηλό, Κοιλάδι, Ελληνικό, Γάβρα, Πλαγιοχώρι, Πετράδες, Δογάνη, Μελάνθιο (επέκταση), Μονολίθι, Κάτω Ποταμιά, Ροδώνα).

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com