Ερώτηση για Τελωνείο Ξάνθης 04.12.2008

Οι συνολικές εισπράξεις του τελωνείου Ξάνθης στις 31/12/2007 ήταν 204.000.000 ευρώ, κατατάσσοντάς το στην 10η θέση πανελλαδικά και στην 1η περιφερειακά.

 

Αθήνα 04- 12 – 2008

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

 

Στο Νομό Ξάνθης λειτουργεί τελωνείο και μάλιστα με αυξημένη κίνηση. Από τις 30 οργανικές θέσεις υπαλλήλων που έχει, σήμερα υπηρετούν 21 υπάλληλοι. Από αυτούς 3 είναι υπό συνταξιοδότηση μέχρι τέλους του έτους 2008 και 3 βρίσκονται σε μακρά άδεια κύησης-λοχείας και ανατροφής. Εάν στους απουσιάζοντες προστεθούν και 4 υπάλληλοι που προσφέρουν υπηρεσία σε καθημερινή βάση σε πρωινή ζώνη, στην Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία (ΣΕΚΑΠ) και άλλοι δύο εκ περιτροπής απόγευμα και βράδυ (με ΡΕΠΟ την επομένη) στην ίδια βιομηχανία, θα διαπιστώσει κανείς ότι, για την λειτουργία των υπηρεσιών του Τελωνείου απομένουν μόνο 9 υπάλληλοι.

Οι απομένοντες είναι σαφές ότι δικαιούνται άδειες κανονικές και αναρρωτικές, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τις λειτουργικές δυσκολίες, που ανακύπτουν καθημερινά για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των υπηρεσιών του Τελωνείου. Σημειωτέο ότι εδώ και επτά μήνες δεν υπάρχει διευθυντής λόγω συνταξιοδότησης.

Από τα προαναφερόμενα, είναι φανερό ότι το Τελωνείο Ξάνθης, υποβαθμίζεται συνεχώς και απαξιώνεται, με ορατό τον κίνδυνο ή να χάνονται έσοδα λόγω υπολειτουργίας, ή να κλείσει. Ενδεχόμενα που είναι άκρως ανησυχητικά ούτως ή άλλως αν προσθέσουμε ότι οι συνολικές εισπράξεις του τελωνείου Ξάνθης στις 31/12/2007 ήταν 204.000.000 ευρώ, κατατάσσοντάς το στην 10η θέση πανελλαδικά και στην 1η περιφερειακά.

.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

Αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η στελέχωση του Τελωνείου Ξάνθης, σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί στις αυξημένες λειτουργικές του ανάγκες και να αποφευχθούν απώλειες εσόδων για το κράτος.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com