Ερώτηση για την Ακρίβεια 05.06.2008

Οι τιμές βασικών ειδών διατροφής αυξάνουν ημέρα με την ημέρα και αφού οι τιμές έπιασαν οροφή η κυβέρνηση πανικόβλητη αντιδρά αποσπασματικά.

Αθήνα 05-06-2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

  1.  Οικονομίας και Οικονομικών
  2.   Ανάπτυξης

Το κύμα ακρίβειας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο δημιουργώντας αδιέξοδο στην πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών.

Οι τιμές βασικών ειδών διατροφής αυξάνουν ημέρα με την ημέρα και αφού οι τιμές έπιασαν οροφή η κυβέρνηση πανικόβλητη αντιδρά αποσπασματικά. Δυστυχώς όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν χωρίς συνεργασία και με αλληλο -επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να μην είναι ουσιαστικοί , ενώ οι μεσάζοντες θησαυρίζουν και οι παραγωγοί και οι καταναλωτές πληρώνουν το τίμημα.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων παρενέβη στο πρόβλημα  που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και ταυτόχρονα μια πολιτική εξυγίανσης και ελέγχου όλων των κυκλωμάτων διανομής των προϊόντων. Ακόμη ζητάει πάγωμα όλων των τιμών χονδρικής και λιανικής μέχρι τέλους του έτους και ενοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών με δημιουργία μικτών συνεργείων ελέγχου.

Ενόψη των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά;
  2. Προτίθενται να ενοποιήσουν το σύστημα των ελεγκτικών μηχανισμών και να δημιουργήσουν μικτά συνεργεία ελέγχου της αγοράς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Σγουρίδης

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com