Η Επανεκκίνηση

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ  2014 ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑ Ο ΙΔΙΟΣ  

Μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους στη γηραιά ήπειρο  η δημιουργία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ήταν  ένα απ’ τα μεγαλύτερα επιτεύγματα εμπνευσμένων ηγετών. Στόχος ήταν μια Ευρώπη  ειρήνης, δημιουργίας, ευημερίας, κοινωνικής ευαισθησίας και συνεργασίας όλων των κρατών μελών.

Η απόφαση για την δημιουργία του ενιαίου νομίσματος θεωρήθηκε ένα σημαντικό βήμα που θα δημιουργούσε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δυστυχώς, αντί για εργαλείο ευημερίας  των λαών ,στα χέρια του τραπεζοκεντρικού  συστήματος, έγινε απειλή των θεμελιωδών αρχών της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και δημιούργησε διαχωρισμούς και εντάσεις.

Οι υποκριτικές πολιτικές, σκοπιμότητας και κερδοσκοπίας για το  ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το διεθνές έγκλημα, τη προστασία του περιβάλλοντος, τη καταπολέμηση  της τρομοκρατίας και τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης οδήγησαν στην επικυριαρχία των ισχυρών κρατών  έναντι των υπολοίπων.

Σήμερα η γενική πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη από το άτυπο διευθυντήριο των βορείων χωρών, την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και την γραφειοκρατία των Βρυξελών, οξύνει τις ανισότητες ανάμεσα στα κράτη  μέλη, όπως και στο εσωτερικό τους.

Οι πολιτικές  λιτότητας οδηγούν  στη υπερσυγκέντρωση ισχύος, πλούτου και επιρροής, γεγονός που αποτελεί πρόκληση  για την ίδια τη δημοκρατία. Οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση, εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη και εξαθλιώνουν λαούς.

Στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των ισολογισμών, ισοπεδώνεται η εθνική κυριαρχία, η εθνική αξιοπρέπεια και  η θεσμική, πολιτιστική πολυμορφία των κρατών.

 

               

 

 

 

Αυτή δεν είναι  η Ευρώπη που οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσβλέπει στον αγώνα :

– Για την επανάκτηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας για ανάπτυξη και δημιουργία με επίκεντρο τους πολίτες της Ευρώπης.

-Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής πατρωνίας των τραπεζιτών και της οικονομικής ολιγαρχίας.

-Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την δημιουργία μιας κοινωνίας  ίσων ευκαιριών όπου η εργασία δεν θα είναι εμπορεύσιμο είδος.

-Για την διαμόρφωση της απαραίτητης συμμαχίας των κρατών μελών του Ευρωπαϊκού Νότου ώστε να πάψουν να θεωρούνται αποικίες χρέους.

-Για την προώθηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε  να μεταρρυθμισθεί η νομισματική ένωση με στόχο  τη διάχυση της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.

Για να τελεσφορήσουν όλοι οι παραπάνω αγώνες, Οι πολιτικές που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ώστε να εκπροσωπήσει επάξια  την Ελλάδα  στοΕυρωπαϊκό κοινοβούλιο εξειδικεύονται στα παρακάτω.

Ø       Πραγματική δημοκρατία στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με αναβάθμιση του  Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη  αποφάσεων.

Ø       Πλήρη νομική κατοχύρωση των εθνικών θεσμών και δράσεων των μελών και εδραίωση μιας ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ισότιμων και κυρίαρχων ΕΘΝΩΝ – ΚΡΑΤΩΝ.

Ø       Τη σύνταξη ενός Ευρωπαϊκού σχεδίου ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη ώστε ο παραγόμενος πλούτος να διανέμεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Έτσι  θα αντισταθμισθούν οι συνέπειες των μνημονίων και των επαίσχυντων δανειακών συμβάσεων.

 

Ø       Οριστική αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης βάση μιας Ευρωπαϊκής συμφωνίας ανάλογης  με εκείνη του Λονδίνου του 1953 που ρύθμισε οριστικά το Γερμανικό χρέος.

Ø       Στη δημοσιονομική πολιτική:

  • Διαχωρισμό του τραπεζικού τομέα  σε τομείς εμπορικών

δραστηριοτήτων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

  • Καθιέρωση φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

  • Άμεση δημιουργία Ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης της

πιστοληπτικής  ικανότητας των κρατών μελών και τραπεζών.

  • Έκδοση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Ευρωομολόγου.

 

Ø       Συστηματική καταπολέμηση της διαφθοράς των φορολογικών παραδείσων και του Νεοναζισμού.

 

Ø       Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανεργίας και ιδιαίτερα εκείνης των  Νέων.

Ø       Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος με άμεση  τροποποίηση της Συνθήκης  Δουβλίνο ΙΙ .

 

 

Οι  Ευρωεκλογές  του Μαΐου  είναι κρίσιμες και η μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη βασισμένη στην Εθνική Κυριαρχία των κρατών μελών, στην Ισοτιμία καιΣυνεργασία τους με στόχο την ευημερία και το δικαίωμα όλων στην εργασία.

Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται τη φωνή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης σε μια Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο.

                                       

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com