Με μια πολύ… πρωτοποριακή πρόταση του Aντιπροέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη «σημαδεύτηκε» το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
Όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κατά την ομιλία του, έριξε την… βόμβα: «Οι ταμπέλες στον νέο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης), και γιατί όχι και σε όλους τους δρόμους της Κρήτης, να είναι γραμμένες στα ελληνικά, στα αγγλικά και στη Γραμμική Β. Για να αναδειχτεί ο μακραίωνος πολιτισμός του νησιού και να μάθουν οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι την ιστορία του»!
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο «μακέτες» που αποτυπώνουν το «όραμα Σγουρίδη», ενώ όπως όλοι παραδέχονται, πρόκειται για την πιο ξεχωριστή πρόταση που ακούστηκε σε όλο το συνέδριο, όπου άλλωστε κυριάρχησαν οι βαρετές, κοινότυπες ομιλίες που δυστυχώς συνεχίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Από σχόλιο του Νεκτάριου Μουμουτζή
Καταιγισμός αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιευμάτων, με αφορμή την πρόταση που διατύπωσε προφορικά ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης στο Συνέδριο Ανάπτυξης και Παραγωγικής Συγκρότησης Κρήτης σχετικά με την αξιοποίηση της αρχαιότερης αποκωδικοποιημένης γραπτής γλώσσας στην Ευρώπη. Χωρίς καμία αναφορά στις λεπτομερείς προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Κρήτη.
Το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρεί την πολιτιστική μας κληρονομιά ως τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό πόρο του έθνους. Είναι κάτι που οφείλουμε ως Έλληνες να μελετούμε και να προβάλουμε καθώς κάποιοι, ακόμη και σήμερα, αμφισβητούν την ελληνικότητά μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση του κ. Σγουρίδη για αξιοποίηση της Γραμμικής Β. Εξάλλου, η πρόταση αυτή αποτελεί φυσικό επακόλουθο του ευρύτερου αναπτυξιακού οράματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη χώρα και την Κρήτη όπως διατυπώνεται στο ανωτέρω κείμενο των προτάσεων που καταθέσαμε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης.
Ευχόμαστε στο μέλλον όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, χωρίς να χάνουν το χιούμορ τους, να κάνουν τον κόπο να μελετούν ένα θέμα πριν αρχίσουν τις διαδικτυακές τους παρεμβάσεις…