Μια μικρή συμβολή στις μέρες που ζούμε………….

του Παναγιώτη Σγουρίδη

Πολιτεύτηκα πάντα με την θέση ότι, προϋπόθεση για την ευημερία του Ελληνικού λαού είναι η επιβίωση της πατρίδας.

Το χρέος αυτό πρέπει να υπηρετεί κάθε κυβερνήτης πάνω και πέρα από ιδεολογίες και τις οικονομικές προεκτάσεις των. Αυτές θα κριθούν από τον λαό την ώρα της ετυμηγορίας του…., φυσικά με την προϋπόθεση να υπάρχει όρθια η Ελλάδα.

Σήμερα η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο ασύμμετρες απειλές.

Αφενός από την Τουρκία του κυρίου Ερντογάν, πού επιδιώκει θερμό επεισόδιο και χρησιμοποιεί τους δύσμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες ως « φερετζέ » της επίθεσης. Φυσικά, δεν φούντωσαν τυχαία τα φιλάνθρωπο αισθήματα του προέδρου τη

ς Τουρκίας. Οι στρατιωτικές αποτυχίες του στην Συρία στη Λιβύη και στο διπλωματικό πεδίο με Ρωσία και ΕΕ, αλλά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του, τον έχουν απομονώσει . Επόμενο είναι να ζητά απελπισμένα διέξοδο στο όραμα της « γαλάζιας παρτίδας », κάτι που πρέπει να θέτει σε συναγερμό την Ελλάδα .

Αφετέρου, η πολύ επικίνδυνη πανδημία του COVID 19 έχει εισέλθει στην πατρίδα μας με όλες τις συνέπειες που αυτή συνεπάγεται . Απέναντι σε αυτά τα μέτωπα πρέπει όλοι να είμαστε μια γροθιά. Επικροτώ ανεπιφύλακτα τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Τα οποία λάθη, αν αυτά υπάρξουν, θα τα κρίνουμε όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα .

Για την αντιπολίτευση επισημαίνω ότι πολλαπλά θα ωφεληθεί στηρίζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι η πρόσφατη Ελληνική πολιτική ιστορία απέδειξε ότι ο Έλληνας συμπεριφέρεται …. όπως και οι Άγγλοι μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο …. ο Τσώρτσιλ μπορεί να κέρδισε τον πόλεμο αλλά έχασε τις εκλογές ….

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com