ΝΑ΄ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ Περί ναζισμού, κομμουνισμού και της πολιτικής της Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη. Άρθρο του Παναγιώτη Σγουρίδη στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 9-21 Σεπτεμβρίου 2017.

ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

Την ώρα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη την ενότητα για να βγούμε  στο ξέφωτο, ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή το συνέδριο του Ταλίν και με στόχο  την καταδίκη του κομμουνισμού  έρχεται να στήσει εμφυλιοπολεμικές διαμάχες και τείχη διχασμού. Για να πλήξει την κυβέρνηση «τσαλαβουτά»  για μια ακόμη φορά στα βρώμικα νερά του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού  συμπορευόμενος ανερυθρίαστα  με τις  μεταγραφές του,  Βορίδη και Γεωργιάδη.

Η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη θα ξανασπάσει τα μούτρα της γιατί η ακραία νοοτροπία της έρχεται σε αντίθεση με τη λογική και τη νηφαλιότητα που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια του. Κλείνει τα μάτια της στα πραγματικά προβλήματα και αγωνίζεται να ξαναστήσει τα φαντάσματα του παρελθόντος που τόσο κακό έκαναν στην πατρίδα μας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, που οι πολιτικοί αντίπαλοι μας κατατάσσουν στους ακραίους, με προφανές στόχο να διασπάσουν το αρραγές κυβερνητικό μέτωπο, κοιτάμε μπροστά. Όσοι βαφτίζουν το πατριωτικό, ακραίο μάλλον πάσχουν από ιδεολογική τύφλωση. Εμείς κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Ασχολούμαστε με το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα της χώρας και το πώς θα τα επιλύσουμε.

Αλλά επειδή ο Κ.  Μητσοτάκης και οι ταυτιζόμενοι μαζί του θα ήθελαν να έλεγαν όσα τους βολεύουν, η πραγματικότητα είναι μια και ξεκάθαρη: Εβδομήντα δύο χρόνια μετά το τέλος του Β’   Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του ναζισμού είναι τουλάχιστον ανόητο να επιχειρείται η διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων με στόχο την εξίσωση κομουνισμού και ναζισμού.

Η αποτυχημένη διυπουργική σύνοδος την οποία  διοργάνωσε η Εσθονία με θέμα την «κληρονομιά που άφησαν στον 21ο αιώνα τα εγκλήματα από Κομμουνιστικά Καθεστώτα», αποπειράθηκε την παραχάραξη  της ιστορίας και την ανασύνταξη της  βασισμένη όμως στο αντιρωσικό μένος που καταγράφεται στις βαλτικές χώρες μαζί με την άνοδο των νεοναζιστικών τάσεων στην περιοχή.

Βεβαίως μπορεί να διαφωνήσει κανείς με πολλά από τα οποία  πρεσβεύει ο κομμουνισμός όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί  να τον «τσουβαλιάζει» μαζί με τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό διότι η φύση και οι ρίζες του ναζισμού είναι τέτοιες που θα οδηγούσαν νομοτελειακά στις θηριωδίες που διαπράχθηκαν ακόμη και αν δεν υπήρχε ο  Χίτλερ, αλλά κάποιος άλλος ηγέτης των ναζί. Δηλαδή το αυγό του φιδιού θα εκκόλαπτε έναν άλλο φύρερ.         

Ιδεολογικά ο ναζισμός υποστήριζε την υπεροχή της άριας φυλής έναντι όλων των υπόλοιπων φυλών. Οι ναζί θεωρούσαν πως η πρόοδος της ανθρωπότητας εξαρτάται από την κυριαρχία της άριας φυλής.  Η θεωρία αυτή οδήγησε στο ολοκαύτωμα των εβραίων και στο κυνήγι κάθε άλλου λαού με  ιδιαιτερότητες. Φυσικά παρόμοια πρεσβεύουν και οι σημερινοί οπαδοί του νεοφασισμού.

Από την άλλη, είναι τεράστιο λάθος να ταυτίζεται ο κομμουνισμός με τον σταλινισμό και τα εγκλήματά του, τα οποία και ειδεχθή είναι και  καταδικαστέα. Όμως ο Στάλιν έλαχε, δεν τον εξέθρεψε η κομμουνιστική ιδεολογία.  Επιπλέον ουδείς μπορεί να αρνηθεί τα 25.000.000 ανθρώπους που έχασε η Σοβιετική Ένωση πολεμώντας μαζί με τους δυτικούς τον ναζισμό  και σχηματίζοντας  μεταπολεμικά ένα νέο διπολικό κόσμο.

Η δυτική Ευρώπη παρά το γεγονός ότι έβγαινε ερειπωμένη οικονομικά, με εκατομμύρια νεκρούς, είχε τη σοφία να οικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, να ξαναστήσει στα πόδια της τη Δημοκρατία. Δυστυχώς όμως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες τάσεις που αναπτύσσονται στην Ευρώπη ισοπεδώνοντας ανθρώπους, οικονομίες και κοινωνικές αξίες   φουσκώνουν τα πανιά του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του μίσους οδηγώντας ξανά τη Γηραιά Ήπειρο σε σκοτεινά μονοπάτια.

Με φόντο αυτό το σκηνικό κάποιοι προκαλούν διχασμούς και έριδες προσπαθώντας να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Όμως  η ιστορία είναι σαν τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, για να πας μπροστά πρέπει να κοιτάς και πίσω, διαφορετικά είναι πιθανό να εμπλακείς σε ατύχημα.

Δυστυχώς με συνέδρια τύπου Εσθονίας κάποιοι θέλουν να σπάσουν τον καθρέφτη της ιστορίας. Ευτυχώς όμως απομονώνονται από την παγκόσμια συλλογική μνήμη.

Του Παναγιώτη Σγουρίδη

Αντιπροέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πρώην υπουργού

και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

 

 

 

 

 

 

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com