Οι ΑΝ.ΕΛ και η Γεωπολιτική μας Θέση ΕΠΙΚΑΙΡΑ 18.09.2015

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρθρο στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ τεύχος 306ο 18-09-2015

Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κάνουμε βήματα μπροστά μετά από καταστροφή. ΄Ετσι και η μεταπολίτευση του 1974 ξεκίνησε μετά από μια εθνική τραγωδία. Η δικτατορία των συνταγματαρχών, αφού απομόνωσε τη Χώρα διεθνώς από συμμαχίες, με αρχηγούς βυθισμένους σε εμμονές, μεγαλοϊδεατισμούς, διαγκωνισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες, έδωσε την ευκαιρία στην πάντοτε καραδοκούσα Τουρκία να εισβάλει και να κατέχει μέχρι και σήμερα το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Το εθνικό έγκλημα γκρέμισε τη χούντα και η ακρωτηριασμένη πια Ελλάδα άρχισε να ελπίζει.

Παρά την παλινόρθωση του παλαιού πολιτικού κατεστημένου η ορμή της αλλαγής το εξανάγκασε να προχωρήσει σε πολιτειακές ανατροπέs, όπως η κατάργηση της βασιλείας με δημοψήφισμα και η υιοθέτηση ενός νέου σύγχρονου συντάγματος της Προεδρευομένης πλέον Δημοκρατίας της Ελλάδας. ΄Ομως τρία πράγματα δεν άλλαξαν.

Το πρώτο είναι η γεωγραφική θέση της Χώρας στα Βαλκάνια που είναι αδύνατον ν΄αλλάξει, αλλά την καθιστά σταυροδρόμι Λαών , Πολιτισμών και μεταφοράς ενέργειας που δυστυχώς όμως τα γεωστρατηγικά αυτά πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων της που την εξαναγκάζουν σε συνεχείς εξοπλισμούς και επώδυνους διπλωματικούς χειρισμούς.

Το δεύτερο είναι η ριζωμένη νοοτροπία ότι είμαστε χώρα εξαρτημένη. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Προήλθε από τον τρόπο που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, που, αφού εξήντλησε την Επανάστασή του μέσα σε εμφύλιους σπαραγμούς, η τότε «τρόϊκα» στο Ναυαρίνο έδωσε τη λύση.

Το τρίτο είναι ο τρόπος που δομήθηκε η Ελληνική κοινωνία.Βαθειά πατριαρχική ποτέ δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί αστικά. Στην Ελλάδα ο αρχηγός της οικογένειας πάντα μοίραζε τη γη και την εξουσία. Ενώ στην Ευρώπη η αστική τάξη ήταν αυτή που κατέλυσε την καταπιεστική φεουδαρχία, στην Ελλάδα ο ψευδοαστισμός που αναπτύχθηκε, βασίστηκε στον μεταπρατισμό, στο εύκολο κέρδος, στην ελάχιστη προσπάθεια, στην έλλειψη εργασιακού ήθους, στον νεοπλουτισμό που προήλθε από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, το λαθρεμπόριο καυσίμων και το εμπόριο ναρκωτικών. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. ΄Οταν η πατριαρχική δομή πέρασε στην πολιτική, δηλαδή στα κόμματα, τότε η σχέση τους με τους πολίτες έγινε πελατειακή στη βάση «με ψηφίζεις, σε τακτοποιώ». Φυσικά αυτή η εκποίηση του κράτους δεν είχε ιδεολογικούς προσανατολισμούς και όπου υπήρχαν ήταν προσχηματικοί. ΄Οταν το Κράτος έγινε υπερτροφικό και συνδικαλιστικοθρεμμένο, διέξοδος για αντιπαροχή στους πολίτες βρέθηκε η στροφή στον καταναλωτισμό. Η μαζική δημοκρατία που κύριο εκφραστή έχει το ΜΜΕ βοήθησε τα μέγιστα σ΄αυτό. ΄Ομως όταν η κατανάλωση δεν καλύπτεται από εθνική παραγωγή, αναπόφευκτα καλύπτεται από δανεισμό εκχωρώντας στους δανειστές το δικαίωμα να αποφασίζουν για μας. ΄Ετσι φθάσαμε στην εθνική τρέλλα αφ΄ενός να αισθανόμαστε , αλλά και κατά βάθος να πιστεύουμε, ότι είμαστε ένας περιούσιος Λαός, αφ΄ετέρου να ξεπουλάμε τον τόπο μας για να καταναλώσουμε περισσότερα. Οι δε πολιτικές μας ηγεσίες , ενω πλειοδοτούσαν σε πατριωτικές ρητορίες, εκποιούσαν το κράτος για να ικανοποιήσουν την κομματική τους πελατεία.

Αυτός  ο εθνικός ξεπεσμός αποκαλύπτεται ολόκληρος στις μέρες μας. Είμαστε μια χώρα χωρίς αυτάρκεια σε υλικά και ιδεολογικά αγαθά και δυστυχώς γεωστρατηγικά διεκδικούμενη από την Τούρκια .

Αν παραμερίσεις αυτή τη σκληρή πραγματικότητα και σκαλίσεις την αδρανή και αδιάφορη Ελληνική κοινωνική επιφάνεια, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει μια σπίθα, υπάρχει ένας πατριωτικός ριζοσπαστισμός που τέμνει κάθετα και οριζόντια όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις και όλες τις υγιείς οικονομικές τάξεις. Είναι πατριωτικός γιατί η πλειονότητα των Ελλήνων αναγνωρίζει ότι η ευημερία της είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της Πατρίδας. Είναι ριζοσπαστικός γιατί όλοι θέλουν να σπάσουν τα δεσμά με το κετεστημένο που τους οδήγησαν στον εθνικό ξεπεσμό.

Η Εθνική Δημοκρατική Πατριωτική Συμμαχία και το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ξεπήδησαν μέσα από τους «Αγανακτησμένους» της Πλατείας Συντάγματος, αργά αλλά σταθερά αυτό το ριζοσπαστικό πατριωτισμό των νοικοκυρέων πολιτών εκφράζουν. Αυτός είναι η αιτία της αντισυστημικής τους θεώρησης. Αυτός τους οδήγησε στη συνεργασία για τη δημιουργία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με σκοπό την ολική επαναφορά της Χώρας στο Ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι και στο να γίνει πράξη  η υπάρχουσα στα λόγια εθνική συμφιλίωση. Αυτός ο ριζοσπαστικός πατριωτισμός τους έκανε πυλώνα σταθερότητας στην Κυβέρνηση ψηφίζοντας την επώδυνη συμφωνία που απέτρεψε το σχέδιο του Σόϊμπλε για GREXIT, που θα μετέτρεπε τη χώρα σε στρατόπεδο εκατομμυρίων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα τη δημογραφική μας αλλοίωση.

Οι Ανεξάρτητοι ΄Ελληνες, με την απόφασή τους, συνετέλεσαν τα μέγιστα στο να μην υπάρξει εθνικός διχασμός που θα οδηγούσε στην καταστροφή. Αντί της καταστροφής επέλεξαν την ύπαρξη της Χώρας. Αντί να δρέπουν αντιμνημονιακές δάφνες στα ερείπια επέλεξαν  το δύσκολο δρόμο. Ο ριζοσπαστικός πατριωτισμός τους επιτάσσει τον επαναπροσδιορισμό της Χώρας στην παραγωγική διαδικασία. Τα δανεικά δεν ξεπληρώνονται με δανεικά, αλλά με παραγωγή.   Για να γίνει αυτό πρέπει να εξαλειφθεί η διαφθορά, η διπλοκή, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή που πλούτισε τους λίγους και φτώχυνε τους πολλούς.

Οι Ανεξάρτητοι ‘ Ελληνες υπάρχουν για να ξαναποκτήσουμε ως ΄Εθνος τις αξίες που χάσαμε. Αυτές οι αξίες και ο ριζοσπαστικός πατριωτισμός των νοικοκυρέων Ελλήλων αποτελούν τη δύναμη επιβίωσης της Ελλάδας  στο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον που υπάρχει.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com