Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης στον 102 fm της ΕΡΤ3 στις 14 Σεπτεμβρίου 2017.

http://webradio.ert.gr/102fm/14sep2017-o-antiproedros-ton-anel-panagiotis-sgouridis-ston-102-fm-tis-ert3/

«Από τη στιγμή που βυθίζεται ένα τάνκερ και όταν το προβεβλημένο προϊόν της χώρας μας είναι ο τουρισμός, σαφώς θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης αναφερόμενος στη ρύπανση που προκάλεσε, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, η διαρροή μαζούτ από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη εξήγησε πως αυτή τη στιγμή προέχει να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα με την άντληση του πετρελαίου και τα φράγματα. «Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα πρέπει να διερευνηθούν» πρόσθεσε.

Για το θέμα που προέκυψε με την Eldorado Gold τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως οι επενδύσεις δε θα πρέπει να βάζουν φραγμούς στο μέλλον της Ελλάδας «Θεωρώ ότι θέλανε κοψοχρονιάς να εκμεταλλευτούν το χρυσό δίνοντας σε εμάς χάνδρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης και του ενδεχόμενου να τεθούν από την πλευρά των δανειστών νέες απαιτήσεις –όπως, για παράδειγμα, η ανάκληση της μείωσης του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια- εξέφρασε την άποψη ότι τέτοια ζητήματα θα ξεπεραστούν. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια είναι υπό επιτήρηση». «Οποιοδήποτε μέτρο πάμε να πάρουμε θα περνά από τα Κλαυδιανά δίκρανα των δανειστών. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πάλεψε να περάσει μέτρα όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκά για την κοινωνία» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εκτίμησε ότι «οι δέκα υποψηφιότητες θα δημιουργήσουν εσωτερική αποσυσπείρωση». Παράλληλα, σημείωσε ότι ο νέος φορέας «πρέπει να ξεκαθαρίσει τα ιδεολογικά του».

Τέλος, εμφανίστηκε αντίθετος με την άποψη για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Τουρκίας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος εντός της Ένωσης. «Θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. και η εκτίμησή μας είναι ότι η Τουρκία που θα ενταχθεί θα είναι άλλη, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι η ίδια» εξήγησε και υποστήριξε πως αν η Τουρκία μείνει εκτός Ε.Ε. « πιθανόν οι δρόμοι που θα ακολουθήσει να είναι επικίνδυνοι».

 

 

 

 

 

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com