Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019:

«Την ώρα που ο ¨Πορθητής και το Barbaros  κάνουν βόλτα στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος ζήτησαν αυτή η αχρείαστη συζήτηση να μη γίνει στη Βουλή. Θα΄πρεπε τουλάχιστον να δώσουμε το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός και οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις είναι ενωμένες απέναντι στον κίνδυνο ο οποίος υπάρχει σήμερα στα νοτιοανατολικά σύνορά μας  από την τουρκική προκλητικότητα. Η Τουρκία όντας στριμωγμένη και σε διαμάχη με τις Η.Π.Α. για το ενεργειακό κομμάτι, προσπαθεί να  δημιουργήσει τετελεσμένα , να γκριζάρει την κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ.

Διότι είτε κάνεις εισβολή σε έδαφος είτε σε θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα, είναι εισβολή. Αντί γι΄αυτά τα σοβαρά ζητήματα να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε ενωμένοι, ως «πλανόδιοι πραματευτές»,  εμπορεύεται ο καθένας ότι φθηνότερο για να προσελκύσει ψηφοφόρους».

Σε ότι αφορά τα  μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός  δήλωσε: «Τα μέτρα μπορεί να μην ήταν τα αναμενόμενα, ωστόσο είναι θετικά για τον ελληνικό λαό . Σαφώς πρέπει να στηριχθούν γιατί είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με τη δική μας καθοριστική συμβολή».

Για το θέμα των διακοπών του Πρωθυπουργού σημείωσε: «Δεν είναι κακό να πηγαίνεις διακοπές με κότερο, αρκεί να μην το κατακρίνεις προηγουμένως. Να μη λες μεγάλα λόγια. Με τις πράξεις σου, δείχνεις το ήθος σου».

Κλείνοντας δήλωσε: « Η Ελλάδα βρίσκεται απέναντι σε προκλήσεις. Μία πρόκληση είναι οι Ευρωπαϊκές εκλογές . Θα πρέπει σ΄αυτές να στείλουμε απαντήσεις, ψηφίζοντας αυτούς που προασπίζονται την ύπαρξη των εθνών – κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com