Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης στον FOCUS 103,6 την Τετάρτη 28.11.2018:

«Η θέση που εξέφρασε ο κ. Καμμένος για την Εκκλησία δεν είναι χτεσινή. Έχει εκφραστεί και πριν από ένα χρόνο περίπου, μετά τη συνάντηση Καμμένου-Ιερώνυμου, ο κ. Καμμένος είχε πει ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα είναι πάντα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας, γιατί Εκκλησία και Ελληνισμός πορεύτηκαν μαζί. Αυτή είναι πάγια θέση μας. Εμείς κρατάμε τη θέση αυτή, αλλά χαιρετίζουμε το διάλογο Εκκλησίας-Κράτους»

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=hYUQjc0ayP8
τόνισε στον FOCUS 103,6 ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης είπε ότι ο διάλογος για τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας έγινε σε επίπεδο κορυφής, ενώ δήλωσε άγνοια για το αν ήταν εις γνώση του κ. Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. τα 11 σημεία της συμφωνίας.
«Δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά γνωρίζω ότι ο κ. Καμμένος και ο πρωθυπουργός μιλούν τακτικά. Τα σημεία αυτά ήταν μία πρόθεση συμφωνίας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτή τη στιγμή το ακανθώδες ζήτημα της συμφωνίας είναι ο κλήρος, μιλάμε δηλαδή για το 1/10 της συμφωνίας, σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει συμφωνία. Εμείς χαιρετίζουμε τη συνέχιση του διαλόγου. Δεν είναι τυχαίο, που ο κ. Γαβρόγλου ταξιδεύει συνέχεια στην Κρήτη και στην Κωνσταντινούπολη. Μπορώ να πω ότι ήταν ατυχείς οι χειρισμοί, μέχρι να κλείσει οριστικά η συμφωνία και μέχρι να γίνουν οι διεργασίες στην Ιεραρχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επωφελής η συμφωνία για την Εκκλησία και για την Πολιτεία, για τα 10 από τα 11 σημεία.»

Αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία για ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε:

«Με θλίβει η εικόνα με τις σχολικές καταλήψεις, γιατί η ακροδεξιά πρωτοστατεί μέσα στα σχολεία. Το ότι γέμισαν σημαίες κι πατριωτισμό τα σχολεία όμως, με χαροποιεί. Γιατί κάποια στιγμή η νεολαία μας, είχε πάρει άλλο δρόμο. Θα πρέπει να παίξουν μεγάλο ρόλο οι δάσκαλοι και καθηγητές και θα υπάρξει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις, γιατί θα πρέπει τα σχολεία να ηρεμήσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει η πατρίδα να γεμίζει τις καρδιές της νέας γενιάς των Ελλήνων.»

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com