Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, στην εκπομπή Πρωινές Φρουρά στο Θεμα Fm 104,6 στο Μάκη Πολλάτο και Ν. Μακρυγιάννη στις 21 Νοεμβρίου 2018.

Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, στην εκπομπή Πρωινές Φρουρά  στο Θεμα Fm στο Μάκη Πολλάτο και  Ν. Μακρυγιάννη στις 21 Νοεμβρίου 2018, ξεκαθάρισε: «Οι θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε όλα τα ζητήματα παρ΄ολο ότι παρεξηγούνται ή μεταφράζονται διαφορετικά είναι καθαρές . Και συγκεκριμένα στο ζήτημα της συμφωνίας Εκκλησίας Κράτους τόνισε ότι : «Εμείς θα στηρίξουμε ότι αποφασίσει δημοκρατικά η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Χαιρετίζουμε κατ΄αρχήν το ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί στην εισήγηση που θα έρθει στη Βουλή. Είμαστε σε ένα δυναμικό διάλογο και σε αυτό το διάλογο παίζουμε και εμείς ένα σημαντικό ρόλο,  να μην ξεχνάμε ότι σε κρίσιμες στιγμές στο παρελθόν  ο Πάνος Καμμένος έπαιξε το ρόλο της ¨γέφυρας¨. Δεν έχουμε τετελεσμένα γεγονότα, είμαστε σε διαδικασία διαλόγου».

Στο θέμα της σχολάζουσας εκκλησιαστικής περιουσίας που διεκδικείται από το ελληνικό Δημόσιο τόνισε πως υπάρχει μια λύση η οποία είναι σοφή και η οποία σχεδιαζόταν εδώ και πολύ καιρό και από προηγούμενες κυβερνήσεις ακόμη.

Στην ερώτηση αν θα απολυθούν 10.000 ιερείς παρέπεμψε στην αρχική του  δήλωση περί απόφασης της Ιεραρχίας. Συμπλήρωσε όμως πως είναι της άποψης πως  «κάτι που δεν ενοχλεί δεν το πειράζεις». Σημείωσε με έμφαση την υπαναχώρηση της Ν. Δ. «η οποία ενώ αρχικά χαιρέτησε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, μετά τα γύρισε ανάποδα».  

Στο θέμα της οικονομίας τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα καταθέσεων, ότι το  θέμα των κόκκινων δανείων πρέπει να ρυθμιστεί οπωσδήποτε και ότι το σχέδιο που προωθείται θα δώσει λύση.

Σε ότι αφορά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε ότι από το Φεβρουάριο και μετά όλες οι ημερομηνίες είναι ανοικτές., και ότι τα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι κατά 60% έτοιμα.

Σε ερώτηση ότι η Κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εξαντλήσει και θα υπερβεί την τετραετία δήλωσε: «Το εύχομαι. Εμείς πάντως εφ΄όσον έρθει το προσχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών υπογεγραμμένο από τα Σκόπια το Μάρτιο, θα αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση. Ο κανονισμός της Βουλής δίνει βέβαια πολλές δυνατότητες στην Κυβέρνηση να συνεχίσει, εμείς όμως θα είμαστε σταθεροί στη θέση που έχουμε».

https://www.mixcloud.com/…/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%…/

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com