Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ 16.10.2012

Ποιος είναι, λοιπόν,  ο μίτος του προγράμματος των κυβερνώντων σήμερα για να γλιτώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τους μικροαπατεώνες, γιατί από το μεγαλοαπατεώνα – που είναι το ίδιο το κράτος – που τους κούρεψε τα αποθεματικά, δεν πρόκειται να γλιτώσουν… Είναι οι Συμβολαιογράφοι! Σ΄αυτούς, λοιπόν, έναντι αμοιβής θα δηλώνουν οι ταλαίπωροι έλληνες πολίτες την οποιαδήποτε μεταβολή της ζωής τους γάμο, χωρισμό, θάνατο, κηδεία, γέννηση, βάφτιση…

Άκουγα αποσβολωμένος φίλο μου, στη λογική «τα λέω στη νύφη να τα ακούσει η πεθερά», να μου λέει:

«Αν μη τι άλλο οι πολιτικοί, που διαχρονικά κυβερνούν  αυτόν τον ταλαίπωρο βράχο της Μεσογείου που λέγεται Ελλάδα,  αν δεν είναι αποτελεσματικοί, είναι  τουλάχιστον ευρηματικοί στα ονόματα που βαρύγδουπα βαφτίζουν τα διάφορα προγράμματα.

Θα ανατρέξω στα πιο πρόσφατα και θα σου θυμίσω ότι το πρόγραμμα της πρώτης συνένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, που άφηνε πολλά ανοιχτά παράθυρα και ήταν με πολλά πολιτικά ρουσφέτια σε τοπάρχες, το ονόμασαν «Καποδίστριας».

Θα σου θυμίσω ότι το πρόγραμμα της τελευταίας συνένωσης των Δήμων , που λόγω του ανώριμου, αλαζονικά άτεγκτου  και βίαιου σχεδιασμού του άφησε αγιάτρευτες πληγές σε αρκετές περιοχές της χώρας, το ονόμασαν «Καλλικράτης».

Θα σου θυμίσω ότι το πρόγραμμα για την αναζωογόνηση των αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών με έργα, που «δει δη χρημάτων» καρκινοβατεί αν δεν καταργήθηκε, το ονόμασαν «Μπαλτατζής».

Τέλος να σου θυμίσω ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έργα τα οποία είναι απλήρωτα και οδήγησαν σε μαρασμό εργοληπτικές επιχειρήσεις και εργολάβους σε αυτοκτονίες, το ονόμασαν «Θησέας».

Σήμερα άκουσα ότι σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα που θα συλλάβει όλους όσοι παράνομα παίρνουν συντάξεις. Δυστυχώς είναι αλήθεια ότι ματώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία από  παντρεμένες-«άγαμες θυγατέρες » που συνταξιοδοτούνται, από πεθαμένους που συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται, από νέο-παντρεμένους που συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξη του πεθαμένου ετέρου ημίσεός τους και αναπήρους  με ειδίκευση στην εξαπάτηση των ταμείων. Εκτιμάται ότι αυτή η απώλεια στα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζει το μισό δις.

Θεάρεστο, λοιπόν, το πρόγραμμα. Πως το βάφτισαν ;

Το βάφτισαν «Αριάδνη» και επειδή οι πολλές προοδευτικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις  άφησαν τους Έλληνες απαίδευτους, επίτρεψέ μου πολύ σύντομα να σημειώσω ότι: Η Αριάδνη ήταν κόρη του Μίνωα και της Πασιφάης. Είναι εκείνη που βοήθησε τον αιχμαλωτισμένο στο λαβύρινθο Θησέα να σκοτώσει το Μινώταυρο και να γυρίσει στην Πατρίδα του την Αθήνα, όπου τον περίμενε ο πατέρας του Αιγέας. Ο Θησέας πήρε μαζί του την Αριάδνη που τον αγαπούσε και για να της ανταποδώσει το καλό που του έκανε… την ξεφορτώθηκε στη Νάξο!!!

 Για να επιτύχει τον άθλο του ο Θησέας, η Αριάδνη χρησιμοποίησε το μίτο της, δηλαδή νήμα αρκετού πάχους, ώστε να μη χαθεί ο καλός της στο λαβύρινθο.

Ποιος είναι, λοιπόν,  ο μίτος του προγράμματος των κυβερνώντων σήμερα για να γλιτώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τους μικροαπατεώνες, γιατί από το μεγαλοαπατεώνα – που είναι το ίδιο το κράτος – που τους κούρεψε τα αποθεματικά, δεν πρόκειται να γλιτώσουν… Είναι οι Συμβολαιογράφοι! Σ΄αυτούς, λοιπόν, έναντι αμοιβής θα δηλώνουν οι ταλαίπωροι έλληνες πολίτες την οποιαδήποτε μεταβολή της ζωής τους γάμο, χωρισμό, θάνατο, κηδεία, γέννηση, βάφτιση… Και αυτοί , με τη σειρά τους, θα ενημερώνουν on line, με το σύστημα που ήδη έχουν εν λειτουργία, τη δική τους βάση δεδομένων, από όπου τα ταμεία – αδιευκρίνιστα πώς- θα πληροφορούνται τις μεταβολές!

Επίτρεψέ μου, παλιόφιλε, στο σημείο αυτό, να κάνω μερικές αιρετικές σκέψεις ενός αγανακτισμένου πολίτη, που αισθάνεται σαν υποζύγιο:

    Πρώτη σκέψη: Τόσα κοινοτικά πλαίσια πέρασαν, με θεματική και την «κοινωνία της πληροφορίας» . Δεν μπορούσαν να μηχανογραφηθούν τα Ληξιαρχεία ; Πού πήγαν τα λεφτά;

    Δεύτερη σκέψη: Αφού δεν έγινε αυτό, γιατί δεν τα κλείνουν και τους υπαλλήλους να τους βάλουν μόνιμα στην καθαριότητα; Δεν είναι ντροπή. Ήδη με 5μηνα προγράμματα, εποχιακά, νέοι επιστήμονες  με μεταπτυχιακά σκουπίζουν τους δρόμους με 400 Ευρώ το μήνα.

    Τρίτη σκέψη: Για να εκπληρώσουν το έργο αυτό οι Συμβολαιογράφοι πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Πώς αλλιώς θα υποχρεωθεί ο οιασδήποτε  ή οι συγγενείς του να  δηλώσουν τις μεταβολές;  Ποιες είναι αυτές οι δικλείδες ασφαλείας;

–         Δεν γίνεται κανένας γάμος, βάφτιση, κηδεία, αν δεν προσκομισθεί στον ιερέα το χαρτί του συμβολαιογράφου.

–         Δεν υπάρχει δικαστικό-θρησκευτικό διαζύγιο αν δεν προσκομισθεί χαρτί συμβολαιογράφου.

–         Δεν υπάρχει καμιά εγγραφή γέννησης ή πολιτικού γάμου αν δεν προσκομισθεί χαρτί συμβολαιογράφου.

Συνεπώς φύλακας του προγράμματος «Αριάδνη»  είναι ο παπάς, ο δικαστής, ο         δήμαρχος και ο ληξίαρχος. Γιατί  δεν απλοποιούν το σύστημα βγάζοντας από τη μέση τον συμβολαιογράφο;

Κανένα θρησκευτικό μυστήριο δεν τελείται και καμιά εγγραφή γέννησης και πολιτικού γάμου δεν γίνεται χωρίς το Ληξιαρχείο, που θα ενημερώνει με τη σειρά του , με fax και  email το αντίστοιχο ταμείο, αντί αυτό να ψαρεύει το συμβάν από την κεντρική βάση δεδομένων των συμβολαιογράφων.

Το γιατί δεν το κάνουν δυο εξηγήσεις χωράν στο θρακιώτικο κεφάλι μου

Η πρώτη: Nα θέλουν,  αφενός να βρουν διέξοδο για να μειώσουν τους υπαλλήλους σε αυτοδιοίκηση ληξιαρχεία κλπ ως πλεονάζοντες άνευ αντικειμένου , αφετέρου να μη δώσουν ρόλο στην εκκλησία ,στην περιουσία της οποίας σκέπτονται να βάλουν χέρι  μέχρι το να μη καταβάλουν και τους μισθούς των κληρικών.

Η δεύτερη: Ίσως λόγω της ύφεσης και συνεπώς λόγω έλλειψης αγοραπωλησιών θέλουν  να ενισχύσουν το εισόδημα των συμβολαιογράφων τώρα , χρησιμοποιώντας το  ως δόλωμα , για να ανοίξουν μετά το επάγγελμα που παραμένει ερμητικά κλειστό.

         ΄Όλα να τα περιμένει κανείς! «Φοβού το Σαμαρά και Ζάππεια φέροντα» !!!

                 Και έκλεισε το μονόλογό του λέγοντας:

«Με τέτοιους ιθύνοντες νόες η Χώρα δεν θα στρώσει  ούτε με τον…Γερμανό της!!!

     Εγώ φυσικά δεν απάντησα…

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com