Ο Παναγιώτης Σγουρίδης για τα 40 χρόνια της εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ”

“Η δημιουργία μιας επιχείρησης είναι μια δύσκολη και συνεχής προσπάθεια. Κτίζεται κομμάτι – κομμάτι και με πολύ κόπο.. Είναι ένας αγώνας χωρίς τέλος. Είναι ένας αγώνας καθημερινός με μόνη επιβράβευση την οικονομική επιβίωσή της.

Οι εφημερίδες και ιδίως οι επαρχιακές εφημερίδες είναι ακόμη πιο σύνθετες επιχειρήσεις, γιατί: Αφ΄ενός επιδιώκουν την καθημερινή είδηση, αναζητούν το γεγονός και την πληροφορία για να κάνουν ρεπορτάζ, αλλά και τη διασταύρωση όλων αυτών, ώστε με δεοντολογία και ακρίβεια να ενημερώσουν το αναγνωστικό τους κοινό. Αφ΄ετέρου, κυνηγούν μέσα από τις συνδρομές και τις διαφημίσεις, την επιβίωσή τους.

Έζησα τη γέννηση του ΕΜΠΡΟΣ και λόγω της μακράς μου θητείας στα κοινά, παρακολούθησα από κοντά τον καθημερινό αγώνα του Γιάννη Διαφωνίδη, να σταθεί όρθιος.

Σήμερα το ΕΜΠΡΟΣ είναι μια από τις πιο καταξιωμένες εφημερίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αγαπητέ Γιάννη, οι επιχειρήσεις πεθαίνουν όταν οι δημιουργοί τους δεν έχουν συνέχεια. Βλέπω με χαρά ότι το τιμόνι το άφησες σε στιβαρά χέρια. Συνεπώς το ΕΜΠΡΟΣ, με εκδότρια την κόρη σου Ελένη, θα έχει λαμπρή συνέχεια, την οποία και εύχομαι ολόψυχα.”

                                                                                                                                                                                                   Παναγιώτης Σγουρίδης

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com