Ο Παναγιώτης Σγουρίδης στο Ionionfm στον Δημήτρη Στρουμπάκο και Αντώνη Γρηγορόπουλο στις 21 Απριλίου 2017, στην εκπομπή «Ραδιουργίες εκ προμελέτης» (4ο μέρος)

Μεταξύ άλλων, σχολίασε ως θετικό βήμα τη εξέλιξη στο θέμα της αξιολόγησης, που θα βοηθήσει ώστε να πνεύσει άνεμος σταθερότητας, που θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Ειδικότερα, εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη και χωρίς το Δ.Ν.Τ. θα εκταμιευθεί η δόση και θα μείνουν υποσημειώσεις για να κλείσει η αξιολόγηση μετά τις γερμανικές εκλογές και αυτό όχι εξαιτίας μας, αλλά λόγω διαφωνίας Σόιμπλε – Λαγκάρντ. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν πάρουμε ολόκληρη τη δόση, πιστεύει ότι θα υπάρξει ένα δάνειο – γέφυρα διότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για την κάλυψη υποχρεώσεων των δανειστών.

Σε ότι αφορά τη υπόθεση των αντιμέτρων για τα οποία γίνεται πολύς λόγος, πιστεύει ότι η διευθέτηση του χρέους –όπως την ονομάζει ο ίδιος- διότι θα υπάρξει μικρότερο επιτόκιο και επιμήκυνση, θα δώσει τη δυνατότητα ελάφρυνσης της χώρας , ώστε η επιβολή του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% να είναι για 3 χρόνια. Διαφορετικά αν η κατάσταση παραμείνει όπως είναι σήμερα θα χρειαστούν 10 χρόνια, πράγμα καταστροφικό για την οικονομία.  «Σ΄αυτό το σημείο έχει δίκιο το Δ.Ν.Τ., που επιμένει σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, σε άλλα έχει άδικο», σχολίασε.

Σε ότι αφορά στην άποψη του κόσμου στην περιοχή του την Ξάνθη, δήλωσε ότι και εκεί όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπάρχει πολύ μεγάλη στεναχώρια και δυσπραγία, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξ΄αιτίας δεσμεύσεων και επιλογών προηγούμενων κυβερνήσεων. Τόνισε την ανάγκη να δοθεί λίγη άνεση στην Κυβέρνηση, για να μπορέσει με τάξη και νοικοκύρεμα να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ανοίξει όλες τις υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, δεν είναι όμως δικτατορία και η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς.

Σε ότι αφορά στο δημοψήφισμα στην Τουρκία και τις εξελίξεις με τη γείτονα, δήλωσε πως οι επιδιώξεις της Τουρκίας είναι πάγιες και σταθερές ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Παίζεται ένα γεωπολιτικό παιχνίδι σημείωσε και η Τουρκία δεν αλλάζει πολιτική γραμμή πλεύσης.  «Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ένα γείτονα αναθεωρητικό». Δεν πιστεύει πάντως ότι η Τουρκία θα κάνει κάποιο βήμα ώστε να δημιουργήσει οξύ πρόβλημα, και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις με πολύ καλά συντηρημένο υλικό και αυτό οδηγεί την Τουρκία να συμμαζεύεται. Επιπλέον αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι τριπλά διχασμένη, διότι εκτός από το κουρδικό έχει και εσωτερικό διχασμό.

«Το πρόβλημά μας  είναι ότι δεν πουλάμε ως χώρα με τον καλύτερο τρόπο τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική μας θέση, τη στιγμή που μας έχουν όλοι ανάγκη. Και Αμερικανοί και Ρώσοι. Διότι η οικονομική κατάσταση στην οποία οδηγήσαμε τη χώρα, δεν μας επιτρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, διότι υπήρξα 20 χρόνια βουλευτής κ.λ.π., κ.λ.π.», σημείωσε

Τόνισε επίσης την εξαιρετική παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, σήμερα. «Αν δεν ήταν αυτοί οι δύο, το Κυπριακό θα είχε άλλη εξέλιξη», σημείωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη:

http://easyradio.gr/showFplayer.php?sid=0&bid=34&RS=ionionfm&rsid=1&pgDate=1492785477&type=showarchive

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com