Παρουσίαση Κινητής Μονάδας Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης

2reaction-2-620x330-1450950373

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες 22 Δεκεμβρίου 2015, στην Αίγλη του Ζαππείου, παρουσιάστηκε παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, του Διευθυντή Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Βουλευτών και άλλων επισήμων η Κινητή Μονάδα Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης.

Σχεδόν δύο άτομα την ημέρα είναι θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό REACTION Youth for the Prevention ο οποίος παρουσίασε στην Αθήνα το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ΔΙΟΝΥΣΟΣ που έχει ως κύριο άξονα την Κινητή Μονάδα Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης.

Μέσα σε τρία χρόνια, 91000 οδηγοί εντοπίστηκαν στο ελληνικό οδικό δίκτυο υπό την επήρεια αλκοόλης.

Στόχος του προγράμματος η ενημέρωση και αποτροπή των οδηγών να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλης. Η Κινητή Μονάδα θα κινείται στο ευρύτερο δίκτυο της Ελλάδας και θα διενεργεί φιλικούς ελέγχους αλκοόλης. Θα βρίσκεται έξω από νυκτερινά κέντρα, bar, μπυραρίες όπου σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νυκτερινού κέντρου θα διενεργεί φιλικούς ελέγχους στους θαμώνες που θα εξέρχονται του νυκτερινού κέντρου.

Εάν κάποιος είναι υπό την επήρεια αλκοόλης, θα γίνει προσπάθεια να μην οδηγήσει αλλά να πάει στο σπίτι του με κάποιο άλλο τρόπο. Από την εφαρμογή του στην Κύπρο, η εμπειρία δείχνει ότι το 80% των θαμώνων θα κάνει τον έλεγχο μιας και είναι δωρεάν, είναι φιλικό δεν έχει πρόστιμο και ταυτόχρονα θα ξέρει την κατάσταση του πριν οδηγήσει την οικογένεια ή τους φίλους του.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα υλοποιείται σε συνεργασία με Δημοτικές Αρχές σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης τις νυκτερινές ώρες. Σε συνεργασία με διοργανωτές φεστιβάλ, εκδηλώσεων, φοιτητικών πάρτυ κτλ. η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται και στους χώρους αυτούς για διεξαγωγή φιλικών ελέγχων.

O Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων της επίσημης Πολιτείας με ενέργειες που αναδεικνύουν την προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα εκ μέρους των οδηγών, αλλά και τον κοινωνικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης που υποστηρίζουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το πέρας της δράσης το τέλος του Φεβρουαρίου 2016, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

35353

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com