Παρουσίαση του ψηφοδελτίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Καβάλα στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε, παρουσία του τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, υποψηφίου βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης και συντονιστή των ψηφοδελτίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) σε ολόκληρη την χώρα Παναγιώτη Σγουρίδη, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Καβάλα, το οποίο απαρτίζουν οι Ευάγγελος Παππάς, Γαρυφαλλιά Τσίγκα, Γεώργιος Τσακίρης, Παναγιώτης Μαντέχος, Γκαγκούτη Δήμητρα και Κωνσταντίνος Τζιδιμόπουλος.

«Είναι μία ομάδα η οποία πράγματι έχει δώσει αγώνες», δήλωσε ο κ. Σγουρίδης για τους υποψηφίους, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα ψηφοδέλτιο δυναμικό, που απαρτίζεται από νοικοκυραίους και η λέξη αυτή τα λέει όλα». Προχωρώντας στην εισήγησή του, μίλησε για το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ, το οποίο «στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή, στη μεταποίηση και στον τουρισμό», με σύνθημα ότι «η Ελλάδα μπορεί να ζήσει από τη γη και από τις ομορφιές της».

«Έχουμε αποδείξει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στου Τουρισμού ότι κάναμε έργο. Παράλληλα, δείξαμε τον πατριωτικό μας χαρακτήρα με τη στάση που κράτησε ο Πάνος ο Καμμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεπικουρούμενος για τα θέματα της Βορείου Ελλάδος από την υπουργό Μακεδονίας – Θράκης», ανέφερε μεταξύ άλλων για τη μέχρι τώρα πορεία των ΑΝΕΛ, θέτοντας αυτό ως ένα πρώτο στοιχείο διεκδίκησης της ψήφου του ελληνικού λαού, ενώ ως προς το επόμενο σημείωσε ότι «έχουμε κηρύξει πόλεμο εναντίον της διαπλοκής, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής», τονίζοντας ότι «αυτή η κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, γιατί την παραγωγή δεν την ξεκινάς από τη μια μέρα στην άλλη», καθώς «απαιτείται αναχρηματοδότηση».

Επίσης, μίλησε για ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο απέναντι στη γραφειοκρατία, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αφού ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα είναι ότι η γραφειοκρατία έπνιγε την ανάπτυξη». Ακόμη, με αφορμή την υποψηφιότητα της Χριστίνας Τρεμόντι, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στο φαινόμενο με τα «φακελάκια» και τον στόχο της εξάλειψής του, προτού κάνει μία εκτενή παρουσίαση προτάσεων γύρω από την αγροτική ανάπτυξη και την πρωτογενή παραγωγή.«Σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία, το Grexit ήταν έτοιμο. Αλλά, το Grexit δεν είχε μόνο οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα, είχε και άλλες επιπτώσεις, εθνικές. Θα γινόταν η χώρα μία αποθήκη, ένα στρατόπεδο παράνομων οικονομικών μεταναστών, μεταναστών και προσφύγων», εξήγησε για τη στάση των ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις, θίγοντας και «τη «δημογραφική αλλοίωση» ως «ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα».

Σε ερώτηση για το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων στην Καβάλα, το οποίο είχε τεθεί τον Μάρτιο στον κ. Καμμένο, αλλά δεν απαντήθηκε, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι «η θέση γενικώς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου» και ότι αυτή «δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει μόνο από ιδιώτες, μπορεί να γίνει και από δήμους», υπερτονίζοντας ως προς αυτό ότι στην «υπόθεση των στρατοπέδων έχει ένα ποσοστό και ο δήμος Καβάλας» και πως σ’ ένα πλήρες αναπτυξιακό πρόγραμμα «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μαζί με τους φορείς της Καβάλας, θα το διεκδικήσουμε από τον επόμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας, που θα είναι ο Πάνος ο Καμμένος».

Τέλος, σχετικά με προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σγουρίδης σχολίασε ότι «μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν πρόκειται να έχουμε», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οι ΑΝΕΛ «θα είμαστε μέσα στη Βουλή και με ποσοστό πάνω από 5%».

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com