Παρουσία του Αντιπροέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων των ΑΝ.ΕΛ. στην Αλεξανδρούπολη και ακολούθησε συνέντευξη τύπου.

Το πρόγραμμα και τις προτάσεις των ΑΝΕΛ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Π.Α.Μ.Θ. , ενόψει της έναρξης αύριο, του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίασε απόψε από την Αλεξανδρούπολη, ο αντιπρόεδρος του κινήματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο εναλλακτικός τουρισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας, η αναβάθμιση των τελωνείων της Α.Μ.Θ., η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου-Πύργου (Μπουργκάς), η δημιουργία νέου τύπου αγροτικών επιχειρήσεων που δεν θα απαρτίζονται αποκλειστικά από αγρότες αλλά και από επιχειρηματίες και θα διέπονται από ειδικό νομικό και φορολογικό καθεστώς, είναι μερικές από τις προτάσεις που, σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Π.Α.Μ.Θ. «Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει η αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού μας Προϊόντος, όμως αυτή η αύξηση δεν μπορεί να γίνει με χρηματοπιστωτική φούσκα, πρέπει να γίνει μέσω της αξιοποίησης των ελληνικών προϊόντων, δίνοντας υπεραξία στην παραγωγή μας και αυτή δίδεται μόνο αν αξιοποιήσουμε τις ιδιαιτερότητες που έχουμε, την βιοποικιλότητα που έχουμε και δώσουμε σε αυτήν επώνυμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, έκανε εκτενή αναφορά «στον σκληρό πόλεμο που δέχθηκε το κίνημα απ’ όλες τις δυνάμεις που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να υπάρχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο», συμπληρώνοντας πως «αντιπαλέψαμε και κατορθώσαμε να είμαστε σήμερα και κυβερνητικοί εταίροι με χρήσιμο λόγο που είναι θετικός για την ανάπτυξη της Ελλάδας» . Μίλησε για «νέου τύπου διαπλοκή που έχει μεγάλα ΜΜΕ, πηγές χρήματος που δεν είναι τόσο καθαρές, ποδοσφαιρικές ομάδες και δήμους», η οποία « θεωρεί ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρέπει να είναι στις επόμενες εκλογές στο κοινοβούλιο και μας πολεμά παραπολιτικά και όχι με πολιτικούς όρους», αποδίδοντας αυτή την πολεμική στο ότι «στις κρυφές δημοσκοπήσεις, όσο περνάει ο χρόνος, η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ χάνεται, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ξανά το κόμμα που θα πάρει την πρωτιά, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει παρτενέρ που θα μπορεί να συνεργαστεί. Αν φύγει από τη μέση το κίνημα των ΑΝΕΛ πολύ λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ θ’ αναγκαστεί με τα φθαρμένα κόμματα, τα παλιά που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν», υποστήριξε ο κ. Σγουρίδης.

Αναφορικά με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αυτή «δεν είναι ευκαιριακή, είναι βάση προγραμματικής συμφωνίας που έχει γίνει». Υπογράμμισε πως «οι ΑΝΕΛ δεν είναι συνιστώσα, ούτε το πατριωτικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα αυτόνομα κίνημα. Έχουμε τις δικές μας αρχές, τις δικές μας προτάσεις».

Ερωτηθείς να σχολιάσει το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, επ’ αφορμή της σημερινής διεξαγωγής του α΄γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του κινήματος, ο κ. Σγουρίδης ευχήθηκε «αυτός ο φορέας να μπορέσει πράγματι να συγκροτηθεί ενιαίος, γιατί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα περνάει μέσα από πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν μία σταθερότητα», εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως «ο τρόπος της εκλογής και οι εννέα υποψήφιοι, μετά το τέλος της δεύτερης Κυριακής, θ’ αρχίσουν να έχουν φυγόκεντρες τάσεις». Τέλος στην ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με το νέο φορέα ο κ. Σγουρίδης απάντησε «Είμαστε ένα πατριωτικό κίνημα που ανήκουμε στο πατριωτικό κέντρο, συνεργαζόμαστε μόνον με αυτούς που πράγματι έχουν καθαρά χέρια».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com