Π. Σγουρίδης: «Οικονομική σταθερότητα και προσέλκυση επενδύσεων μέσω της συμφωνίας», σε συνέντευξη τύπου στο Βόλο, στις 1 Μαρτίου 2017

Το γεγονός ότι η συμφωνία που θα επέλθει με τους δανειστές θα οδηγήσει σε μια οικονομική σταθερότητα και θα δώσει μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό, τόνισε από το Βόλο ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης, στο πλαίσιο περιοδείας για τα πέντε χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Όπως είπε, γύρω από τις επενδύσεις που θα προσελκυθούν, μπορούν να χτιστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ν’ ανέβει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, ενώ τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικοποιήσεις, που θα μπορέσουν να βάλουν κάποια ζητήματα στο σωστό δρόμο και να απαλλάξουν το ελληνικό δημόσιο από ανελαστικές δαπάνες.

«Πιστεύουμε στην ελεγχόμενη, κοινωνική όψη της αγοράς, μέσα από κοινωνικούς ελέγχους. Ακόμη, μέσα από αλλαγή μίγματος οικονομικής πολιτικής που αποφασίστηκε, θα έλθει η ανάπτυξη», τόνισε και εξήγησε ότι το 24% ΦΠΑ είναι αποτρεπτικό για την ανάπτυξη και η μείωσή του, αν πετύχεις άλλους στόχους, θα φέρει την ανάπτυξη.

Τον Παναγιώτη Σγουρίδη παρουσίασε η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που δήλωσε ότι είναι σημαντικό το έργο που επιτελεί, είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε τη σωστή επιλογή στο πρόσωπό του. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος την ευχαρίστησε και τόνισε ότι ήταν και παραμένει στέλεχος των ΑΝΕΛ στη Μαγνησία και ως περιφερειακή σύμβουλος συνεχίζει το έργο της. Ακόμη, ευχαρίστηκε τον πολιτευτή Σίμο Σάμιο και τον καθηγητή και υπεύθυνο της γραμματείας Αθλητισμού Ζήση Παπανικολάου.

Ο Παν. Σγουρίδης είπε ότι οι ΑΝΕΛ στα πέντε χρόνια ζωής τους είναι ωριμότεροι από την ίδρυσή τους και στην πορεία τους έφεραν σε πέρας δύσκολες εκλογικές μάχες, υπό τον μεγάλο δημοσκοπικό «πόλεμο» διότι ήταν γνωστό ότι θα ήταν καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.

«Τον Ιανουάριο του 2015 ο Π. Καμμένος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν και άρχισαν να γράφουν ιστορία. Αυτή η ιστορία έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Προγραμματική συμφωνία σε διάφορα ζητήματα που παλεύουμε από κοινού και αλληλοσεβασμός σε κόκκινες γραμμές στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα και τις παραδόσεις μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος. Όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα να βγει από δύσκολη οικονομική κατάσταση, να έρθει οικονομική σταθερότητα και εξελίξεις που θα βοηθήσουν λαό.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και η οικονομική δυσπραγία είναι τεράστια και ο αγώνας είναι άνισος σε περιβάλλον ρευστό διεθνές επίπεδο. Η Τουρκία, ανέφερε, συνεχίζει επιθετικές προκλήσεις της σε παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και θαλασσίων συνόρων και οξύνει ρητορική στη βάση της επιδίωξης του Ερντογάν να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος, ο σουλτάνος στην Τουρκία. Στα Σκόπια υπάρχει έκρυθμη κατάσταση, πολιτική δίνη στην Αλβανία (επιθετικές προκλήσεις), στην Ευρώπη εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και στη Γερμανία, τόνισε.

«Όλο αυτό το σκηνικό, μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, που δυστυχώς το 2010 ο Γ. Παπανδρέου μετέτρεψε την ομολογία χρέους σε δάνειο», είπε και εξήγησε ότι δανειζόμασταν μέσα από ομόλογα, έγινε στάση προεξόφλησης ομολόγων και αντικαταστάθηκαν με δάνεια και από κει και πέρα τη δύσκολη κατάσταση κλήθηκαν να διαχειριστούν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Σχετικά με το τελευταίο eurogroup είπε ότι αποφασίστηκε να υπάρξει αλλαγή μίγματος εξωτερικής πολιτικής και θα δείξει πως θα εκφραστεί. Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη, σε μια διαπραγμάτευση πάντα ξεκινάς εσύ από τη μία πλευρά και η απέναντι από τη δική της για να βρεθεί χρυσή τομή, προς όφελος της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε, από το αδιέξοδο θα μας βγάλει η σταθερότητα της Ελληνικής οικονομίας, καθώς κανένας δεν επενδύει όταν υπάρχει κλίμα οικονομικής ανασφάλειας.

«Η συμφωνία που θα επέλθει, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε μια οικονομική σταθερότητα και μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό. Και γύρω από αυτές να κτιστούν και οι ΜΜΕ και να ανέβει το ΑΕΠ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Για τη συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι σε προγραμματική βάση και «βασίζεται σε μία φράση: Αυτά που εμείς χαρακτηρίζουμε δίκαια, ο ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτηρίζει αριστερά, και πάνω εκεί συνεργαζόμαστε για το καλό της πατρίδας. Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι η ασφάλεια και η ακεραιότητα της χώρας. Αυτό εμείς το εγγυόμαστε. Γι’ αυτό έχουμε και θέμα με τους εξοπλισμούς».

 

 

ΑΝΕΛ-ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ1

http://www.ert.gr/p-sgouridis-adynati-proselkysi-ependyseon-choris-klisimo-tis-axiologisis/

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com