Π. Σγουρίδης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν όνομα με τον όρο «Μακεδονία» – «Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση», στις 12 Ιανουαρίου 2018

Την αδιαπραγμάτευτη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφορικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της πΓΔΜ επανέλαβε ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

Σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι «ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Εμπιστευόμαστε τους ισχυρισμούς του αλλά η θέση μας είναι ότι δεν θα δεχτούμε να υπάρχει παράγωγο του ονόματος “Μακεδονία”».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, η πρόταση του ίδιου για την επίλυση του ζητήματος θα ήταν «Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων» ενώ, ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση της γειτονικής χώρας στο ερώτημα, απάντησε: «γιατί να αποδεχτούν οι Έλληνες μία ονομασία με τον όρο Μακεδονία;».

Τέλος, ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι η διαδικασία για τη λήψη της απόφασης περνά μέσα από την Βουλή αλλά και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση

Κατηγορηματικά απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ ο κ. Σγουρίδης τονίζοντας ότι μία αντίστοιχη απόφαση θα περάσει μόνο από απώλεια της δεδηλωμένης.

«Εμείς δεν πρόκειται να ρίξουμε την κυβέρνηση αυτή. Έχουμε συμπράξει για να βγάλουμε τη χώρα. Η χώρα βαδίζει σε σταθερό δρόμο που δεν θα πρέπει να τον κάνουμε μονοπάτι» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης για να καταστήσει σαφές ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θέλουμε τον όρο Μακεδονία γιατί μειώνεται ο ελληνισμός. Μειώνουμε τον ελληνισμό όπως αυτός εκφράστηκε ανά τους αιώνες», επανέλαβε.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com