Σημεία συνέντευξης στο Ρ/Σ Alpha 989, στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018.

 

https://soundcloud.com/user-665020045/070618a

Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ .

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η συνεργασία με τον συγκυβερνήτη μας  στηρίζεται σε δυο πράγματα: να βγει η χώρα στο οικονομικό ξέφωτο και να παταχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή.

 

Για την ονομασία των Σκοπίων.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι κομβικό σημείο. Η λέξη «Μακεδονία» είναι πηγή του επεκτατισμού και του αλυτρωτισμού του γειτονικού κράτους. Από εκεί πηγάζει η «μακεδονική» γλώσσα  και το «μακεδονικό» έθνος, η «μακεδονική» ταυτότητα .

Από εκεί και πέρα, αν θα έρθει η συμφωνία,  τα όργανα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση μας. Εννοώ ότι ο πρόεδρος, ο Π. Καμμένος, η Κ.Ο, η Εκτελεστική Επιτροπή και το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσουν όταν η αυτή η συμφωνία, έρθει στη Βουλή προς ψήφιση.

Αντιθέτως, η ΝΔ παίζει κρυφτούλι με το όνομα και κρύβεται πίσω από εμάς. Εμείς ξεκαθαρίσαμε εξαρχής ότι δεν θα ψηφίσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων γιατί δεν πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία ανάμεσα στο Καζακστάν και την Ελλάδα για θέματα τουρισμού.

Επίσης είχαμε ζητήσει δημοψήφισμα αλλά δεν μπορούμε να το προκαλέσουμε εμείς. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως την πεποίθησή μας ότι η ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» θα δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, την κάνουμε γενικώς παραδεκτή.

Η ΝΔ δεν λέει τίποτε, λέει ότι «αν δεν ψηφίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουμε εμείς». Αν η ΝΔ πιστεύει ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση ας υποβάλλει πρόταση μομφής και τότε θα πάρει την απάντηση.

Για την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ελληνική Αστυνομία έχει επιτυχίες, ωστόσο  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να παταχθεί η ανομία, παραβατικότητα και η διακίνηση ναρκωτικών.

Όμως ας δούμε ποια ήταν η πραγματικότητα πριν αναλάβει αυτή η κυβέρνηση.  Μην βγαίνουν λοιπόν κάποιοι σήμερα ως «Ροβεσπιέροι» οι οποίοι δεν έκαναν ποτέ τίποτε.

Για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει σταθεροποιηθεί. Και αυτό έχει γίνει με το αίμα του ελληνικού λαού, αυτή είναι η πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών θα φανεί μετά από τρία, τέσσερα χρόνια.

Αυτός είναι ο νόμος της οικονομίας. Απαιτείται πρώτα η δημοσιονομική σταθεροποίηση η οποία  θα μετακυληθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.  Σίγουρα θα υποστούμε ένα κόστος όταν θα έρθουν οι εκλογές, όμως προέχει η χώρα. Πρέπει κάποτε ο Κ. Μητσοτάκης και η Φ. Γεννηματά να σοβαρευθούν. Δεν γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση εις βάρος του ελληνικού λαού.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com