Σημεία συνέντευξης του Αντιπροέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη στο Ρ/Σ ALPHA 989 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, στις 17 Απριλίου 2018.

https://soundcloud.com/user-665020045/170418a
Για την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάγοι».
Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από το επίσημο κράτος. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιοι ιδιώτες να θέλουν να χαράξουν τη δική τους ιστορία, έστω και για να τη βγάλουν στο Facebook ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…
Όλοι μας παρακολουθούμε ότι υπάρχει μια ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Από την άλλη μεριά η Τουρκία με κάθε τρόπο επιδιώκει ως αναθεωρητική χώρα την αλλαγή των διεθνών συνθηκών και διεθνών συμβάσεων που διέπουν τις σχέσεις της με τους γείτονές της.
Δεν υπάρχουν ούτε «γκρίζες ζώνες», ούτε «μαύρες τρύπες», ούτε βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία, δεν υπάρχει τίποτε από αυτά. Η συνθήκη και της Λοζάνης το 1923, αλλά και των Παρισίων το 1947, είναι ξεκάθαρες. Όλα τα νησιωτικά συμπλέγματα ανήκουν στην Ελλάδα. Επ αυτού δεν υπάρχει αμφισβήτηση, ούτε το μισό Αιγαίο ανήκει στην Τουρκία. Το μόνο σημείο όπου υπάρχει αμφισβήτηση είναι το θέμα της υφαλοκρηπίδας, τίποτε άλλο.
Από εκεί και πέρα για να μπορούν να αλλάξουν αυτές οι συνθήκες πρέπει να ξανακαθίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να καθίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να προκληθούν επεισόδια όπου εσύ θα είσαι ο χαμένος και αυτοί θα είναι οι κερδισμένοι και τότε θα διεκδικήσουν. Άρα, στη φάση αυτή δεν πρέπει εμείς με κανένα τρόπο να δημιουργούμε επεισόδια που πιθανόν να μας οδηγήσουν να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν θα γίνει αυτό τότε θα πρέπει να είμαστε νικητές. Ούτως ή άλλως τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται αυτό να το επιδεικνύουμε απλώς και μόνο για να δημιουργήσουμε ένταση.

Για τις τουρκικές προκλήσεις. 
Αν οι διεθνείς συνθήκες δικαίωναν τους Τούρκους τότε θα ήταν οι κυρίαρχοι διότι αυτά τα οποία ζητάνε θα ήταν δικά τους. Το ότι ψάχνουν να προκαλέσουν ένα επεισόδιο για να αναθεωρήσουν τις συνθήκες είναι η απόδειξη ότι οι συνθήκες αυτές δικαιώνουν την Ελλάδα.

Για τις ανοίκειες δηλώσεις των Τούρκων εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει γράψει ιστορία. Και θα γράψει ιστορία. Είναι ο μόνος ο οποίος είναι κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζει τις Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζει το προσωπικό και παρά το πενιχρό προϋπολογισμό τον οποίο έχουμε, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο απόγειο της ετοιμότητας τους. Ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας σωστά κρατάει ψηλά το φρόνημα. Αν κάποιους τους ενοχλεί αυτό με γειά τους και χαρά τους.

Για τον θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου. 
Είναι θύμα του ακήρυκτου πολέμου στο Αιγαίο. Διότι αν δεν είχαμε καθημερινά τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά δεν θα σηκωνόντουσαν συνέχεια τα δικά μας Μιράζ και F-16 για να τα αναχαιτίσουν. Άρα, θα είχαμε τους πιλότους μας σε έκθεση μικρότερου κινδύνου.

Για τις διαπραγματεύσεις της ονομασίας των Σκοπίων.
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει οι σκοπιανοί να αλλάξουν το Σύνταγμα τους και να υπάρξει ονομασία erga omnes μια ονομασία και στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Για να γίνει όμως συνταγματική αναθεώρηση απαιτούνται να συναινέσουν και 11 βουλευτές από το κόμμα που ηγείτο ο Γκρουέφσκι. Αυτό τον αριθμό βουλευτών ο Ζάεφ δεν θα τον βρει. Ήδη άρχισαν να υπάρχουν τα εσωτερικά «μαχαιρώματα» στην σκοπιανή Βουλή.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ζητήσει από την στιγμή που δεν μπορούμε να προκαλέσουμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος να υπάρξει ισχυρή πλειοψηφία 180 βουλευτών μέσα στη Βουλή για να περάσει αυτή η συμφωνία, η οποία όμως δεν πρόκειται ποτέ να έλθει.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com