Σημεία συνέντευξης του Αντιπροέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη στον Ρ/Σ 247 NEWS, στις 6 Ιουλίου 2018

Δελτίο τύπου  

Για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων.

 Εφόσον εκπληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα του σχεδίου της συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή, πραγματοποιείται το δημοψήφισμα, έρχεται στη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση  η οποία απαιτεί την πλειοψηφία των 2/3 και επικυρώνεται η συμφωνία  σημαίνει ότι η συμφωνία αυτή θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο αρχές Φλεβάρη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια μέσου του προέδρου τους, του Πάνου Καμμένου, έχουν ξεκαθαρίσει  ότι θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό η συμφωνία αυτή να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Εμείς έχουμε πει ότι αυτή η συμφωνία είναι μια κακή συμφωνία και  θα την καταψηφίσουμε. Αν τώρα τα υπόλοιπα κόμματα δώσουν  την πλειοψηφία των 180 βουλευτών είναι σαν να αποφάσισε η ισχυρή πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, τότε ο πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός. Δημοψήφισμα δεν έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε, άρα η απόφαση του λαού είναι οι εκλογές.

Για την στάση των υπολοίπων κομμάτων στο ονοματολογικό 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμασταν οι μόνοι που από την αρχή είχαμε ξεκάθαρη θέση για το σκοπιανό.  Ας ξεκαθαρίσουν τα υπόλοιπα κόμματα ποια είναι η θέση τους; Εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε την λέξη «Μακεδονία» στην σύνθετη  ονομασία των Σκοπίων. Δεν θέλουμε στα βόρεια σύνορά μας να υπάρχει ένα κράτος όπου στην ονομασία του να περιλαμβάνεται η λέξη «Μακεδονία».  Αυτή είναι η στάση μας εξαρχής. Είναι δυνατόν να φορτώνουν σε εμάς τον μουτζούρη;

Για την επιστολή της Άγκυρας που ζητά την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων  στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους. 

Μια δημοκρατική Ευρώπη δεν θα το δεχθεί. Διότι έχουμε δύο ανόμοια πράγματα. Η μια περίπτωση αφορά μια σύλληψη, μια παράνομη ομηρεία και αιχμαλωσία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Η άλλη περίπτωση είναι  οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι ήρθαν ως ικέτες στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο. Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε αυτά που επιτάσσουν ο νόμος και οι διεθνείς κανόνες. Από την άλλη οι τούρκοι έψαχναν τα κινητά λες και θα έβρισκαν τα μυστικά του αιώνα σε δυο αξιωματικούς που συνέλαβαν.  Είναι δυνατόν να μπαίνουν οι δυο αυτές περιπτώσεις στην ίδια ζυγαριά;

Αυτή η πολιτική που ασκεί ο κ. Ερντογαν δεν θα του βγει σε καλό.

https://www.mixcloud.com/radiofono247/06062018-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83/

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com