ΣΚΟΡΠΙΑ «ΕΠΕΑ» ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ

  1. Το ένστικτο της επιβίωσης, από φόβο ή από αυτογνωσία, θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων στην αναγνώριση και από τους διεθνιστές αλλά και από τους κοσμοπολίτες, της αναγκαιότητας ύπαρξης συνόρων.
  2. Αυτοί που εκθειάζουν την εφευρετικότητα, την πρωτοβουλία, την ευελιξία και το δαιμόνιο του ιδιωτικού τομέα, τώρα που εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης τον βλέπουν ανήμπορο και ικέτη βοήθειας από τον δημόσιο, δεν μπορούν παρά να παραδεχθούν την αξία των δημόσιων υπηρεσιών, ακόμη και με τις παθογένειες που αυτές έχουν.
  3. Η κρίση του COVIT -19 απέδειξε πως ούτε οι Η.Π.Α. ούτε η Ρωσία είναι άτρωτες υπερδυνάμεις, ούτε η Ε.Ε. έχει τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη που διατείνεται, όπως και η «ανοσία της αγέλης» του Ηνωμένου Βασιλείου που οδήγησε τον πρωθυπουργό του στην εντατική. Τηρουμένων των παραμέτρων πληθυσμού, γήρανσης, οικονομικού μεγέθους, ανοικτής κοινωνίας, μεταναστευτικού κ.α., η ψωροκώσταινα Ελλαδίτσα, ακολουθώντας τη ρήση του Ιπποκράτη «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», έσωσε την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Φτάνει πια το αυτομαστίγωμα.
  4. Μου το έστειλαν, το διάβασα και δεν έδωσα σημασία. Τώρα όμως συνειδητοποιώ το νόημα της εξήγησης που έδωσε ελβετίδα πανεπιστημιακός στο Harvard γιατί μισεί τους Έλληνες: «οι πρόγονοί τους τα έχουν πει όλα». Σήμερα που οι επιστήμονες αξιολογούν τη διαφορετική συμπεριφορά του κορωναιού στο DNA, ο Ιπποκράτης στην Ιατρική του είπε: «ουκ ένι ειδέναι όστις μη οίδεν ό,τι εστιν άνθρωπος», που στην ελεύθερη μετάφραση σημαίνει δεν μπορείς να δώσεις θεραπεία αν δεν γνωρίζεις τον ασθενή. Ίσως τώρα μας μισεί διπλά.
  5. Χρήζει ψυχανάλυσης, γιατί εμείς οι νεοέλληνες ξεριζώνουμε την αρχαία ελληνική γλώσσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, ως μη ζώσα γλώσσα. Τότε γιατί λέμε ναυπηγείο και όχι πλοιοκατασκευαστήριο, ανθοπωλείο και όχι λουλουδοπωλείο, οφθαλμίατρος και όχι ματίατρος, ορειβάτης και όχι βουνοβάτης, τα γεννητικά όργανα της γυναίκας ωοθήκες και όχι αυγοθήκες κ.α. ουκ έστιν αριθμός.
  6. Η χειραψία και ο ασπασμός είναι έκφραση εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Στην προκοροναιού εποχή μοιραζόταν αφειδώς και εν πολλοίς υποκριτικά. Ίσως στη μετά κοροναιό εποχή αποκτήσουν το πραγματικό τους νόημα.
  7. Τη χρηματική αξία σε κάθε είδος, σε στεριά, αέρα και θάλασσα, τη δίνουν οι ανάγκες της κοινωνίας των ανθρώπων. Θα υποτιμηθούν άραγε το πετρέλαιο, οι ποδοσφαιριστές, τα μαζικά θεάματα…….δεν είμαι σίγουρος γιατί υπάρχουν οι διαμορφωτές γνώμης, προτύπων και αναγκών. Εργαλείο τους το διαδίκτυο. Αυτό ενώ φέρνει τον κόσμο πιο κοντά μπορεί να μετατραπεί σε όπλο μεταφέροντας τους άμεσα την είδηση, τη γνώμη, το ψέμα, τον πανικό, την υποβολή αλλά και τη μαζική επιβολή. π.χ. Αραβική Άνοιξη.
  8. Επειδή ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις σε θρησκείες, φυλές, έθνη, χρώματα και πολιτικές πεποιθήσεις, είναι αξιοσημείωτο ότι όλες οι εκκλησίες στον κόσμο, συμμετέχοντας στον αγώνα κατά του κοροναιού, ασπάστηκαν αυτό που με μία φράση λιτά αλλά μεστά είπε ο πρώτος τη τάξει Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος: «τους πιστούς θέλουμε να σώσουμε και όχι την πίστη». Άλλωστε η αμφισβήτηση της πίστης των ανθρώπων προς το Θεό από την εκκλησία, θα ήταν βλασφημία.
  9. Αναρωτιέμαι, αφού ο κινηματογράφος γενικότερα και το Hollywood ειδικότερα προηγείται λόγω ¨φαντασίας¨ ???!!! της πραγματικότητας, μήπως ζήσουμε εμείς και οι απόγονοί μας τον ¨εξολοθρευτή¨ και τους ¨εκλεκτούς¨ της παγκόσμιας διακυβέρνησης στις πόλεις φρούρια, ενώ οι ¨επαναστάτες¨ θα μάχονται για την επιβίωση και τη δημοκρατία στα ερείπια της Γής. Ανατριχιάζω……….
  10. Δεν θέλω να εισέλθω στο αν ο κοροναιός είναι μια φυσική εξέλιξη ή μία εξέλιξη λόγω ηλεκτρομαγνητικού φορτίου 5G, ή έρευνα εργαστηρίου που ξέφυγε κατά λάθος ή σκόπιμο όπλο στη μάχη ανάμεσα στους παγκοσμιοποιητές και τους φεουδάρχες (Τραμπ – Πούτιν – Μακρόν – Μέρκελ κ. α.). Το τι συνέβη ίσως βρεθεί όταν και αν τιθασευτεί η κρίση. Πολύ φοβούμαι ότι όπως «τα λάθη των γιατρών τα σκεπάζει το χώμα», ούτε τα Wikky leaks θα το αποκαλύψουν. Είναι όμως βέβαιο ότι κάποιοι θα κάνουν την κρίση ευκαιρία και θα κερδίσουν πολλά σε βάρος της παγκόσμιας κοινωνίας και κάποιοι άλλοι θα βρουν την ευκαιρία να ξεχρεωθούν των ευθυνών που έχουν για την παγκόσμια οικονομία που δημιούργησαν.
  11. Στο διάλογο που άνοιξε για το ποιος και πως θα είναι ο κόσμος στη μετά κοροναιό εποχή σκέφτομαι πως σίγουρα θα αλλάξουν συμπεριφορές, νοοτροπίες, προσεγγίσεις, πιθανόν και ήθη, αλλά ο κόσμος δεν θα αλλάξει. Θα γίνονται τα ίδια σε άλλο επίπεδο. Για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει να αλλάξει ο άνθρωπος, πράγμα αδύνατον. Θυμηθείτε τι θα γίνει σε όλα τα κοινοβούλια παγκοσμίως αμέσως μετά.

Το δόγμα «φύγε εσύ να έρθω εγώ, να κάνω αυτά που κάνεις εσύ, αλλά θα τα κάνω εγώ», είναι αξεπέραστο.