Στην Τρίπολη στις 20 Μαρτίου 2017, στα πλαίσια περιοδείας για τα πέντε χρόνια του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κωνσταντίνο Κίγκα, για να προεδρεύσει συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αρκαδίας του Κινήματος, στα πλαίσια της περιοδείας του για τα πέντε χρόνια του Κινήματος..
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ζητήματα που αφορούν στο χρέος, τα νέα μέτρα, την διαπραγμάτευση, τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

«Οι Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες είμαστε το αναγκαίο καλό! Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι για την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, στην οποία την έχουν ρίξει τα Μνημόνια», ανέφερε αρχικά στην τοποθέτηση του ο κ.Σγουρίδης.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διαπραγμάτευσης ανέφερε: Σε αυτή την αξιολόγηση επιχειρούμε μέσα από τις θέσεις μας να κερδίσουμε χρόνο, Αυτό που επιδιώκεται είναι μέχρι τις 7 Απριλίου – όπου και θεωρώ πως θα κλείσει το θέμα – να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να έχουμε μια τελεσίδικη απόφαση», ενώ συμπλήρωσε: «Παίζει το σενάριο για ένα δάνειο γέφυρα 7 δις για να πληρωθεί η δόση».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε κατηγορηματικός, δηλώνοντας: «Η κυβέρνηση αρνείται τα σενάρια περί εκλογών, γιατί οι εκλογές δεν δίνουν λύση. Λύση δίνει μια ενιαία προσπάθεια και καλούμε και τις άλλες δυνάμεις να έρθουν μαζί μας σε αυτή τη μάχη που δίνουμε».

Από την συνέντευξη Τύπου δεν έλειψαν και οι αναφορές στις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας με τον κ.Σγουρίδη να δηλώνει: «Ο Ερντογαν προσπαθεί να πάρει υπερεξουσίες και αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζεται και με την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι και διαφυλάξουμε την ακεραιότητα μας, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως θα υπάρξει απάντηση αν η Τουρκία επιχειρήσει το οτιδήποτε».

Από τις δηλώσεις του δεν έλειψαν και οι αιχμές για τα άλλα κόμματα. «Υπάρχει μια κρίση ταυτότητας στη ΝΔ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι δυνάμεις της κεντροαριστερας δεν μπορούν να βρουν μια κοινή συνιστώσα», τόνισε, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε όλες μας τις θέσεις και έχουμε στόχο να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη χώρα και να είμαστε χρήσιμοι σε θέματα όπως για παράδειγμα οι δασικοί χάρτες, γι αυτό άλλωστε και καταθέσαμε τροπολογία».

Κλείνοντας απαντώντας σε ερώτημα για το πώς μπορεί να «αναζωογονηθεί» η αγορά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για να γυρίσει το χρήμα στην αγορά, η συμφωνία που θα γίνει για την Ελλάδα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com