Στη Χαλκιδική ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Το νομό Χαλκιδικής επισκέφθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Π.Ε. Χαλκιδικής, προέδρους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών και περιφερειακούς συμβούλους.

SGOURIDIS02-1024x682

 Ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως η ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει να διατηρήσει μία στενή επαφή με όλες τις περιφέρειες, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Θέλουμε να δούμε τα προβλήματα όλων των περιοχών με τα μάτια των δικών μας υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα των βοσκοτόπων και για το εάν θα υπάρξει περιθώριο αλλαγών στην ΚΥΑ, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε πως το θέμα των βοσκοτόπων είναι ένα τεράστιο ζήτημα για το οποίο γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να λυθεί με διαδοχικές προσεγγίσεις.

Συνέχισε λέγοντας πως εάν δεν γίνουν τα οριστικά διαχειριστικά σχέδια δεν μπορεί να ξέρει πόσους βοσκότοπους θα δώσουν στους κτηνοτρόφους. «Η λύση που εφαρμόζουμε είναι λύση που δεν θα φέρει και άλλα πρόστιμα στη χώρα – Το 2009, το 2010 και το 2011 η χώρα είχε πρόστιμα που ανέρχονται στα 321 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της κακής μοιρασιάς βοσκοτόπων. Στόχος του υπουργείου είναι να μην έρθουν άλλα πρόστιμα.» τόνισε. Ο υφυπουργός είπε πως θα ήταν εύκολο να μοιραστούν οι βοσκότοποι κατά ζωικό κεφάλαιο αλλά οι κανονισμοί της Ευρώπης είναι αυστηροί.

SGOURIDIS01-1024x682

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που υπάρχουν στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης ο κ. Σγουρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Είμαστε αρκετά καλά, έχουμε να διανύσουμε κάποιο δρόμο ακόμη, υπολογίζω μέχρι τις 10 Ιουνίου. Μισθοί, συντάξεις και η δόση του ΔΝΤ έχουν εξασφαλιστεί, όμως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Οι δανειστές δεν θέλουν να κάνουν βήματα πίσω. Η συμφωνία θα έχει τεχνικούς και πολιτικούς όρους. Είμαι αισιόδοξος» ανέφερε.

sgouridis3SGOURIDIS03-1024x682

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com