Στο Αίγιο ο Αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάναγιώτης Σγουρίδης (vid),την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

https://www.youtube.com/watch?v=M0WuZjJokyA

 

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφτηκε την Πόλη του Αιγίου, το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2017, ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης. Σκοπός της επίσκεψης , να μιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς τους οποίους και συνάντησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου για θέματα που απασχολούν την περιοχή  και να διαμορφώσει τις αντίστοιχες προτάσεις ανάπτυξης, στο Περιφερειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος των Μηχανικών Βασίλη Ρίτης, κατέθεσε τις προτάσεις του κλάδου του με θέμα την ανάπτυξη, όπως η γη υψηλής παραγωγικότητας. Τόνισε τα κακώς κείμενα που εμποδίζουν τους μηχανικούς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα οι αεροφωτογραφίες είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση για την κατασκευή των ακινήτων. Τα επαγγελματικά δικαιώματα, το δομημένο και αδόμητο περιβάλλον και η παντελής έλλειψη χαρτών για τις περιοχές Νατούρα . Παράλληλα τόνισε στο κείμενό του , πως οι αναθεωρήσεις και οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως κάνουν μια εικοσαετία για να εγκριθούν, γι αυτό και θα έπρεπε να απλουστευθούν οι διαδικασίες με σχετική νομοθεσία . Οι μηχανικοί ζητούν να εκδίδουν άδειες με μόνη παρέμβαση της ΥΔΟΜ και απαιτούν να εκλείψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
Τέλος ο Βασίλης Ρίτης αναφέρθηκε στο θέμα των διοδίων , στις πρωτοβουλίες που πήραν οι σύλλογοι της περιοχής και στην προσπάθεια που γίνεται να μειωθεί όσο δυνατόν περισσότερο το κόστος των διοδίων.

23146370_328554744279528_1368949555_n_sgoyridis_panagiotis_emporikos

Προσκεκλημένος και ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Π.Παπαδόπουλος.          Προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα προβλημάτων και γενικά θεμάτων που αφορούν την περιοχή , ώστε να επεξεργαστεί και διαμορφωθεί η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού αναφέρθηκε , ενημέρωσε και κατέθεσε υπομνήματα για τα εξής θέματα που αφορούν τον κλάδο και τους Εμπόρους της περιοχής :

1) Διόδια. Καταστρατήγηση κάθε αρχής της αναλογικότητας.Τα ακριβά διόδια που έκοψαν ένα Δήμο στη μέση . Επισήμανση έγινε και για την επικίνδυνη Π.Ε.Ο λόγω των βαρέων οχημάτων των εργοταξίων και την αύξηση της κυκλοφορίας (λόγω ακριβών διοδίων) καθώς και για την ελλειπή συντήρηση του οδοστρώματος .

2)Λιμενικό ταμείο Αιγίου και αποτροπή συγχώνευσης του με αυτό της Πάτρας.

3)Πυροδάνεια – Σεισμοδάνεια κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και πίεση για λήψη πολιτικής απόφασης.

4)Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας.

5)Παραεμπόριο – Παραοικονομία-Λαϊκές αγορές – Έλεγχοι.

6)Φορολογικό – Ασφαλιστικό – Οφειλές στα Ταμεία – Υπερφορολόγηση μικρομεσαίων επιχ/σεων -Φοροδιαφυγή- Φοροαποφυγή -Λουκέτα .

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΚ(Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης) Αρίστος Τηλιγάδης αναφέρθηκε στην έλλειψη του Φυσικού Αερίου στις επιχειρήσεις. Μέχρι την έλευσή του , πρότεινε την μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές . Ένα άλλο σοβαρό θέμα που έθιξε είναι να γίνονται πιο γρήγορα οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί . Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δημιουργία και εμπορικού αεροδρομίου στην περιοχή του Αράξου που θα ευνοήσει την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά τροφίμων. Φυσικά δεν άφησε απ΄ έξω την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και των λιμανιών της Δυτικής Ελλάδας. Αναφέρθηκε στην μείωση του φόρου στο κρασί , καθώς η περιοχής μας είναι από τις πιο γνωστές για την ποιότητα του αφρώδη οίνου της. Τέλος από τα πιο σημαντικά θέματα για την περιοχή μας ,η ενίσχυση του Νοσοκομείου οικονομικά αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Πρότεινε μάλιστα να συμπεριληφθούν και τα ανασφάλιστα περιστατικά , καθώς οι καιροί είναι τέτοιοι που αρκετός κόσμος είναι χωρίς ασφάλεια και δεν μπορεί να λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com