Στο Ρέθυμνο οι Π. Σγουρίδης και Θ. Μπέλτσος ενόψει του τρίτου τακτικού συνεδρίου στις 28 και 29 Μαΐου

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στα κρίσιμα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά σε σχέση με το προσφυγικό και την αξιολόγηση της χώρας, ανέδειξαν χθες από το Ρέθυμνο ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης και ο αναπληρωτής γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Μπέλτσος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο τοπικό γραφείο του κόμματος, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών ενόψει του τρίτου τακτικού συνεδρίου του κινήματος στις 28 και 29 Μαΐου.

ΥΦΕΣΗ ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Στο μεταξύ σε ύφεση θα παραμείνει, όπως αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε για το προσφυγικό, το ενδοκυβερνητικό μέτωπο που έχει ανοίξει μετά τις αναφορές του Γ. Μουζάλα για «Μακεδονία» μιλώντας για τα Σκόπια. Ο Αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε χθες ότι το κόμμα θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τέλους περιμένοντας από τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να «σωπάσουν οι εθνομηδενιστές που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας» με αφορμή την αναφορά του κ. Μουζάλα.

Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ κ. ΜΟΥΖΑΛΑ

Κοινή στάση με τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, κράτησε χθες από το Ρέθυμνο και ο Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος επεσήμανε, ερωτηθείς για τους εσωτερικούς τριγμούς με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα: «Σε κυβέρνηση συνεργασίας οι εταίροι πρέπει να έχουν ευαισθησίες σε ό,τι ο ένας θέτει ως κόκκινες γραμμές». Πρόσθεσε μάλιστα πως σε ζητήματα όπως οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα, την Τουρκία, το Σκοπιανό και την εξωτερική πολιτική, οι ΑΝΕΛ έχουν ευαισθησίες «βάσει των οποίων έχουμε χτίσει το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Εν προκειμένω πρέπει και ο κυβερνητικός εταίρος, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός να σεβαστεί αυτήν την ευαισθησία την οποία έχουμε και νομίζω ότι αυτά τα οποία είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος είναι ξεκάθαρα. Ότι δηλαδή εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση όμως δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα. Επειδή είμαστε εκείνοι που θεωρούμε ότι πράξαμε το αναγκαίο καλό για τη χώρα κάνοντας συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει κυβέρνηση κάθαρσης στη χώρα δεν θέλουμε να υπάρχει ακυβερνησία. Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε να δοθεί λύση στο ζήτημα μετά την επιστροφή τους από τις υποχρεώσεις που έχουν στο εξωτερικό».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να μην ανταποκριθεί στην απαίτηση του κ. Καμμένου για παραίτηση Μουζάλα, ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως η στάση των ΑΝΕΛ θα κινηθεί στη «γραμμή» των όσων έχει αναφέρει στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ»

Αναφερόμενος στην πρόσφατη παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Μόλις δημιουργήθηκε ένας θόρυβος γύρω από τις δηλώσεις τις οποίες έκανα εγώ ως Υφυπουργός, επειδή ξέρω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ελπίδα του Ελληνικού λαού να βγει από την κρίση, διευκόλυνα τον Πρωθυπουργό θέτοντας από την πρώτη στιγμή υπόψη του την παραίτησή μου». Τόνισε μάλιστα πως σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα «κανένα από τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να θέτει ζητήματα που μπορούν να δημιουργήσουν ακυβερνησία».

Ερωτηθείς πάντως αν αξιώνει να πράξει το ίδιο και ο κ. Μουζάλας, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Όταν γίνονται συνεργασίες σε επίπεδο κρατών, κυβερνήσεων, δεν πρέπει να μπαίνουν στη βάση έκανα εγώ αυτό κάνε και εσύ αυτό, αλλά στη βάση της λογικής και η λογική είναι ότι η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση. Η κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο».

«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ»

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για την πιθανότητα ενδοκυβερνητικής ρήξης με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις και αυτές οι λύσεις θα υπάρξουν μετά την επιστροφή των δύο ηγετών» ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό της κυβέρνησης ή ακόμη και μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μπορεί να γίνει ένας ανασχηματισμός, μπορεί να γίνουν κάποιες μετακινήσεις. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να μείνει στο μυαλό σας και εκείνο το οποίο θέλω να δώσω στο λαό του Ρεθύμνου να γίνει κατανοητό, είναι ότι στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα πρέπει συνεχίσει το έργο της κάθαρσης απέναντι στη διαπλοκή και τη διαφθορά, να αξιολογήσει τη χώρα για να μπορέσει να βγει στις αγορές. Βγαίνοντας στις αγορές, αξιολογώντας τη χώρα θα μπορέσουμε να δώσουμε και τα δικά μας ομόλογα και να πάρουμε χρήματα από την ΕΚΤ από την ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι. Τότε θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τη χώρα που όλοι μας ονειρευόμαστε. Η χώρα πρέπει να βγει στις αγορές και πρέπει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και η κυβέρνηση αυτή είναι ικανή και τα δύο αυτά να τα φέρει σε πέρας».

Θ. ΜΠΕΛΤΣΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Μπέλτσος, σε δηλώσεις του υπογράμμισε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναχωρεί για τις ΗΠΑ, ωστόσο υπογράμμισε «Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στον Πρωθυπουργό, υπάρχει καλή συνεργασία. Δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα από τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής, θα βρεθεί μια διέξοδος από εκεί και πέρα αυτά που θα πρέπει αν μας απασχολήσουν είναι τα σοβαρά και είναι η τύχη της χώρας στο αύριο».

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΣΤΑΘΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Καθοριστικό χαρακτήρισαν το τρίτο τακτικό συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι κύριοι Σγουρίδης και Μπέλτσος, που περιοδεύουν αυτήν την περίοδο στην Κρήτη προκειμένου να συγκροτήσουν τις κατά τόπους οργανωτικές επιτροπές για το συνέδριο του κινήματος στις 28 και 29 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Σγουρίδης σε δηλώσεις του ανέφερε: «έχω τη χαρά να συναντηθώ με την οργάνωση του Ρεθύμνου και με τους πολίτες για να δημιουργήσουμε την οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Θεωρούμε ότι αυτό το συνέδριο θα είναι καθοριστικό για ένα κίνημα το οποίο γεννήθηκε στην πλατεία συντάγματος, το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όμως η εφηβική ηλικία τελείωσε. Υπάρχει ενηλικίωση και το τρίτο συνέδριο θα δώσει εκείνη την πολιτική οντότητα και μετά την κυβερνητική εμπειρία την οποία είχαμε για να μπορέσουμε πια ως πόλος εξουσίας να ζητάμε υπεύθυνα την ψήφο του Ελληνικού λαού, όπως το κάναμε και στο παρελθόν να συνεχίσουμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα γιατί η χώρα αυτή έχει ανάγκη από υπεύθυνα κόμματα. Δυστυχώς τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα δεν ήταν τόσο υπεύθυνα και λυπάμαι που για μεγάλο διάστημα ένα από τα κόμματα αυτά το υπηρέτησα και εγώ. Τότε ήταν άλλες οι συνθήκες και άλλοι οι αρχηγοί. Ήταν ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου, σήμερα δεν υπάρχει».

Ο γραμματέας του οργανωτικού κ. Μπέλτσος σε δηλώσεις του ενόψει του συνεδρίου ανέφερε: «Το συνέδριο αυτό για εμάς είναι ένα συνέδριο σταθμός καθώς αυτή τη φορά έχει την ιδιαιτερότητα του ότι είμαστε ένας εταίρος της κυβέρνησης που είναι αυτή τη στιγμή στην εξουσία στον τόπο και καλούμαστε πλέον να διαχειριστούμε μια πραγματικότητα. Το συνέδριο αυτό θα απευθυνθεί σε όλη την κοινωνία, να μπουν νέα προτάγματα γιατί η καιροί και είναι κρίσιμοι αλλά αλλάζουν και τα δεδομένα και ευελπιστούμε μέσα από αυτή τη συνεδριακή διαδικασία να δώσουμε μια νέα δυναμική στην Ελληνική κοινωνία η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει ταλανιστεί από μια αρρωστημένη νοοτροπία, μέσα από πολιτικές υποταγής, μέσα από ένα διεφθαρμένο καθεστώς το οποίο πρέπει να αποτελέσει ένα οριστικό παρελθόν για να μπορέσει η χώρα να οδηγηθεί σε μια αναπτυξιακή διαδικασία».

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com