Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Καβάλας, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, με βασικό θέμα τις επιπτώσεις στον παραγωγικό τομέα, από τις πλημμύρες στην πεδιάδα των Τεναγών.

Το θέμα της αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην πεδιάδα των Τεναγών στην περιοχή των Φιλίππων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2015 στην Καβάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, παρουσία της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκας, εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι θα γίνει εκτίμηση του ύψους των ζημιών ώστε να βρεθούν τρόποι να αποζημιωθούν οι αγρότες.

Η εύφορη πεδιάδα στα Τενάγη Φιλίππων παρουσιάζει εικόνα απέραντης λίμνης αφού λόγω των εκτεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων έχει πλημμυρίσει η κεντρική τάφρος και οι περιφερειακοί αύλακες με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αποστράγγιση των νερών.
Η κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν άμεση ώστε να ξεκινήσει ο καθαρισμός της κεντρικής τάφρου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διανοίξεις για τη διαφυγή των νερών.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης, τόνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των έργων που υλοποιεί στα Τενάγη η Περιφέρεια, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και έτσι να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να επανακαλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους.

Αμέσως μετά της συνάντηση εργασίας ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα πλημμυρισμένα Τενάγη, για να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιεργημένες εκτάσεις αλλά και να δει την πρόοδο των εργασιών στην αποστράγγιση των νερών.

 

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com