Συνέντευξη στην εκπομπή ¨Καθημερινά¨ για πιθανές “κρυφές” καταστροφές στα δίκτυα της Λευκάδας από το σεισμό στις 18.11.2015.

Παναγιώτης Σγουρίδης: Πιθανές “κρυφές” καταστροφές στα δίκτυα της Λευκάδας

Την ανησυχία του για πιθανές “κρυφές” καταστροφές από το σεισμό, σε δίκτυα υποδομών και κτίρια της Λευκάδας, εκφράζει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά” με τη Νικόλ Καζαντζίδου και τον Χρήστο Μάτη.

Ο κ. Σγουρίδης έκανε γνωστό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν πλήρη εικόνα μόλις ολοκληρωθούν οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών και σημείωσε: “Μπορεί να υπάρχουν κρυφές καταστροφές σε δίκτυα που έχουν να κάνουν με ύδρευση, αποχέτευση, σε λιμάνια, όπως και σε κτίρια τα οποία απ’ έξω φαίνονται ότι είναι εντάξει αλλά εσωτερικά να μην είναι κατοικήσιμα”.

Όπως είπε, οι καταστροφές εντοπίζονται στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Λευκάδας, στην Ιθάκη και σε ένα κομμάτι της Κεφαλλονιάς, γιατί -όπως επισήμανε- ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους και σε ακτίνα που “έπιασε” αυτά τα τρία νησιά. Υπογράμμισε δε, ότι παρόλο που ήταν μεγάλο το μέγεθος του σεισμού οι σύγχρονες κατασκευές άντεξαν και κατέρρευσαν μόνο κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από την εφαρμογή του αντισεισμικού κανονισμού.

Έκανε γνωστό ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σήμερα από 14 κλιμάκια, αύριο αν χρειαστεί πιθανόν να απασχοληθούν άλλα τόσα, άλλα 2 κλιμάκια θα σταλούν και στην Ιθάκη, ενώ -όπως είπε ο υφυπουργός- από τον έκτακτο προϋπολογισμό θα δοθούν κάποια χρήματα για τις υποδομές και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν την κανονική διαδικασία.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com