Συνέντευξη στον Alpha 989, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015: «Δεν μπορεί η κοινωνία μας να μεγαλώνει παιδιά με… αρρωστημένο τρόπο».

http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=73258«Δεν μπορεί η κοινωνία μας να μεγαλώνει παιδιά με… αρρωστημένο τρόπο»
«Η Ορθοδοξία είναι στο Σύνταγμά μας, είναι η επίσημη θρησκεία του ελληνικού κράτους. Όποιος δεν θέλει να κάνει προσευχή να μην κάνει. Αλλά δεν μπορείς να την καταργήσεις…»

«Δεν μπορεί η κοινωνία μας να μεγαλώνει παιδιά με αρρωστημένο τρόπο» δήλωσε στον Alpha 989 για το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ είναι αντίθετοι σε αυτό. Διευκρίνισε ότι η υιοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ανάμεσα στα λεπτά σημεία που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, επεσήμανε ωστόσο ότι γενικότερα το σύμφωνο συμβίωσης λύνει νομικά κάποια θέματα, ακόμη και για ετερόφυλα ζευγάρια

Για το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία (που ζήτησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί), ο κος Σγουρίδης τόνισε ότι «η Ορθοδοξία είναι στο Σύνταγμά μας, είναι η επίσημη θρησκεία του ελληνικού κράτους. Όποιος δεν θέλει να κάνει προσευχή να μην κάνει. Αλλά δεν μπορείς να την καταργήσεις»

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθέσεις βίας σε πολιτικούς, έκανε λόγο για «εκδικητές της λαϊκής αγανάκτησης», οι οποίοι «σίγουρα υποκινούνται από κάποιους, αυτό είναι προς διερεύνηση». Τόνισε ότι «η διαμαρτυρία δεν μπορεί να εκτρέπεται σε βία, αλλιώς ζούμε σε μια ζούγκλα. Πρέπει να έχει κάποια όρια», αν και παραδέχθηκε ότι «ο κόσμος βρίσκεται σε οικονομική ανέχεια και πολλοί υποφέρουν, υπάρχει αγανάκτηση».

http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=73258

 

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com