Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στις 13 Ιανουαρίου 2017.

«Το μήνυμα που στέλνουμε ως ΑΝ.ΕΛ,, –  γιατί εμείς κάναμε πράξη την Εθνική Συμφιλίωση, όταν βρεθήκαμε ως αναγκαίο καλό στη συγκυβέρνηση με το μεγάλο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία σήμερα οδηγεί την χώρα,- είναι το μήνυμα της ενότητας». Αυτό τόνισε ο Παναγιώτης Σγουρίδης αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μιλώντας στην εκπομπή  «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή  την 1η Σύνοδο της Β΄ Περιόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματός που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου .

Για τις πολιτικές εξελίξεις σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίση. Η κρίση αυτή για να ξεπεραστεί χρειάζεται  ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούν οι πολιτικές δυνάμεις τις ιδεολογικές τους τοποθετήσεις. Πάνω απ΄ όλα είναι η πατρίδα. Και για να μπορέσει η χώρα και ο λαός της να δει καλύτερες μέρες χρειάζεται ενότητα.»

Στη συνέχεια ανέφερε πως «το ουσιαστικό είναι να αναθερμανθεί η οικονομία. Η πραγματική οικονομία. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πάση θυσία να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση, για να μπορέσουμε να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση»

«Το Κυπριακό θα λυθεί με διαδοχικές προσεγγίσεις»

Για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό διατύπωσε τις ακόλουθες εκτιμήσεις: «Το Κυπριακό δεν θα λυθεί άμεσα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία, ο κύριος Αναστασιάδης και σαφώς μέσα από το Υπουργείο Εξωτερικών με τον κύριο Κοτζιά, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις..Η Τουρκία δεν θα δεχτεί την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Αλλά θα υπάρξει τουλάχιστον ένα βήμα προσέγγισης. Η δική μας θέση στο Κυπριακό ,ως Κίνημα Ανεξάρτητων Ελλήνων , είναι ότι το Κυπριακό θα λυθεί στα πλαίσια της δημοκρατίας. Ενιαία Κύπρος, δημοκρατική. Τι σημαίνει αυτό; Έξω οι εγγυήτριες δυνάμεις και ο κυπριακό λαός, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι στα πλαίσια της δημοκρατίας να τα βρουν…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε πως δεν τρέφει πολλές ελπίδες  γιατί ο Ακιντζί μεταφέρει τις απόψεις της Άγκυρας και του Ερντογάν , προσθέτοντας  ότι « και το ότι κατατέθηκαν τουλάχιστον οι προτάσεις για τους  χάρτες και το εδαφικό είναι ένα βήμα. Μέχρι τώρα δεν είχαν κατατεθεί ποτέ. Ήταν μόνο στα λόγια…Το Κυπριακό θα λυθεί με διαδοχικές προσεγγίσεις ,δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί άμεσα και σίγουρα πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει πάλι δημοψήφισμα..» .Ακούστε την συνέντευξη

https://clyp.it/wfg4z3he

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com