Συνέντευξη τύπου του Αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Σγουρίδη στην Καβάλα, με αφορμή την προβολή της πρότασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ, παραμονές του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της ΑΜΘ

Ο αγωγός T.A.P. θα περάσει από τα τενάγη Φιλίππων!

Μη εφικτή χαρακτήρισε την τροποποίηση της χάραξης του Διαδρατικού αγωγού φυσικού αερίου (Trans Adriatici Pipeline) στην περιοχή των τεναγών Φιλίππων, ο αντιπρόεδρος του κινήματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί υιοθετεί τη θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας), που δεν έχει αντίρρηση στην όδευση μέσω των τεναγών. Τα οφέλη, σημείωσε, από την όδευση του αγωγού θα είναι τεράστια για την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες, σε σχέση με την «όχληση» που θα προκαλέσει. Μπορούν να γίνουν μερικές αλλαγές, ανέφερε, όσον αφορά περιοχές με καλλιεργήσιμη γη υψηλής παραγωγικότητας, αλλά όχι ευρείας κλίμακας τροποποίηση της αρχικής χάραξης.

Να σημειώσουμε ότι, η τοπική κοινωνία της Καβάλας αντιτίθεται στην όδευση του αγωγού από τα τενάγη Φιλίππων, ενώ ο Δήμος Καβάλας, ενισχύοντας τον αγώνα των κατοίκων, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η θέση που εξέφρασε ο Π. Σγουρίδης, δεν εκφράζει μόνο το κίνημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά και την κυβέρνηση, αφού οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι κυβερνητικός εταίρος. Ο πρώην υπουργός, αλλά και τα τοπικά στελέχη που τον πλαισίωσαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα νέα γραφεία του κινήματος στην Καβάλα, στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, απέφυγαν να πάρουν θέση, επίσης, στο ερώτημα των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, για την αρμοδιότητα του καταρτισμού των δρομολογίων στις πορθμειακές γραμμές Θάσου (Λιμένα)-Κεραμωτής και Θάσου (Πρίνου)-Καβάλας. Ο Π. Σγουρίδης απάντησε ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς να αναφέρει εάν η αρμοδιότητα πρέπει να παραμείνει στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), ή αν πρέπει να μεταβιβαστεί στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

Ο λόγος της συνέντευξης Τύπου, όπως είπε ο Π. Σγουρίδης, ήταν η προβολή της πρότασης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», για το αναπτυξιακό μοντέλο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τον τελευταίο καιρό, συνέχισε, τα στελέχη του κινήματος πραγματοποίησαν «εξόρμηση» και σειρά συναντήσεων με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να διαμορφώσουν την αναπτυξιακή πρόταση, που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο της Κομοτηνής.

Η βασική προεταιότητα της πρότασης αυτής, είναι η ανάπτυξη του τουρισμού, με έμφαση στα εναλλακτικά είδη. «Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον ελληνικό λαό», σημείωσε και επεσήμανε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. πρέπει να χαρακτηρίζεται από την ισόρροπη ανάπτυξη, τη συμπληρωματικότητα και το περιφερειακό πνεύμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ακόμα, στον τομέα της παιδείας, λέγοντας ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θέλουν δημόσια σχολεία παντού στη χώρα.

Στα πολιτικά σχόλια της συνέντευξης Τύπου, τέλος, είπε ότι γίνεται ένας «πόλεμος» εναντίον των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» με παραπολιτικά χτυπήματα, που έχει στόχο να χάσει ο «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) το «στήριγμα» στην κυβέρνηση.

Σχετικά με την εκλογή προέδρου στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς (σ.σ. υπήρξε βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο Νομό Ξάνθης) ευχήθηκε να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο κόμμα, ωστόσο δήλωσε πως θα υπάρξουν «φυγόκεντρες κινήσεις» και το εγχείρημα δεν θα πετύχει.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com