Συσκέψεις εργασίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 26-8-2015
Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Σγουρίδης πραγματοποίησε την Δευτέρα 24 Αυγούστου διαδοχικές συσκέψεις εργασίας στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες παρουσία των βουλευτών της Π.Ε. Εβρου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κτηνοτρόφων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή των εκτροφών όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα της νόσου.
Σε συνέχεια των ενεργειών του Υπουργείου από τον Φεβρουάριο οπότε και υπήρχαν υποψίες κρουσμάτων της νόσου στην Τουρκία, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να εμβολιαστούν όλα τα βοοειδή της Π. Ε. Έβρου αρχικά, την άμεση επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του για συνεργασία των χωρών μας στην αντιμετώπιση του νοσήματος καθώς και την ενίσχυση κατά προτεραιότητα των πληγεισών εκτροφών για την αντικατάσταση του ζωϊκού τους κεφαλαίου. Επιπλέον ο Υφυπουργός εξήγγειλε την απόφασή του για δημιουργία στα σύνορα περιοχής ειδικού υγειονομικού καθεστώτος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να πάψουν τα διαρκή πλήγματα στην κτηνοτροφία από «εισαγόμενα νοσήματα» και να προαχθεί η ανάπτυξή της μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης .

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com