Χρονια Πολλά, Συνέλληνες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

Το 1821, μια χούφτα αποφασισμένοι με περισσή αποκοτιά, ρομαντισμό και απελπισία, τα έβαλαν με την Οθωμανική αυτοκρατορία και το Ευρωπαϊκό κατεστημένο και έτσι έβαλαν το θεμέλιο για την ύπαρξη του Ελληνικού κράτους.

Σήμερα, στο ορόσημο των 200 χρόνων από το γεγονός αυτό, καλούμαστε με καθαρή ματιά να αποτιμήσουμε το παρελθόν και να χαράξουμε το μέλλον.

Αν ξεπεράσουμε τη μιζέρια, το αυτομαστίγωμα και τον ραγιαδισμό που μας δέρνει θα αναγνωρίσουμε ότι σ΄αυτή  την περίοδο

  • Αποκτήσαμε την ελευθερία μας
  • Επεκτείναμε τα σύνορά μας
  • Βαθύναμε τη δημοκρατία μας
  • Διεκδικήσαμε κα επιτύχαμε την ένταξή μας σε υπερεθνικά σχήματα

Τα επιτύχαμε, παρά τα πισωγυρίσματα, τις καταστροφές, τις πτωχεύσεις, τις προδοσίες και να μην ξεχνάμε ότι το ορόσημο των 100 χρόνων το ακολούθησε η Μικρασιατική καταστροφή, μαχαιριά για τον Ελληνισμό ισάξια με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Όμως, για να σχεδιάσουμε ένα βιώσιμο για την Ελλάδα μέλλον, πρέπει να αναδείξουμε ξανά την αξία της οικογένειας, του εργασιακού ήθους, να πολεμήσουμε τη δημογραφική γήρανση, να μετατρέψουμε τη διχόνοια σε παραγωγικό ανταγωνισμό. Το πολιτικό σύστημα να αποβάλει την κληρονομιά της πατριαρχικής του δομής, να πάψει να μοιράζει το κράτος στους ημέτερους και να αποκτήσει επιτέλους αστικά χαρακτηριστικά.

Τότε μόνον η Ελλάδα, σε μια παγκοσμιοποιημένη κατάσταση με διαπερατά τα σύνορα, θα αντισταθμίσει τη εισβολή των ξένων προτύπων και προϊόντων με τη δική της παραγωγή πνευματικών και υλικών αγαθών.

Τότε μόνον η Ελλάδα, θα είναι χώρα ευχάριστη για τους πολίτες της και ελκυστική σε κεφάλαια και επισκέπτες.

Αυτή η ισχυρή Ελλάδα μπορεί να βάλει τέλος στο Ανατολικό Ζήτημα με μια «στρατηγική ήττα» της Τουρκίας, όχι κατ΄ανάγκην ένοπλη.

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com