Σγουρίδης: Προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Στο Δημαρχείο Κιλελέρ, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας.

Τους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει την Κυριακή τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξήγησε από το δημαρχείο Κιλελέρ στη Νίκαια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, ενώ ταυτόχρονα ανέλυσε το σχέδιο για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, αλλά και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη «οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από την πάταξη της διαφθοράς-διαπλοκής και της γραφειοκρατίας θα κατευθυνθούν προς τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να δώσει αναπτυξιακή τροχιά στην εθνική οικονομία, ακόμη και σε εποχές Μνημονίου. Επειδή έχουμε κάνει σημαία την πάταξη της διαφθοράς-διαπλοκής οι δημοσκόποι μας χτυπούν, παραπλανούν την κοινή γνώμη, όπως το έκαναν και στις εκλογές του Ιανουαρίου για να περάσουν το μήνυμα της χαμένης ψήφου. Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει στην παγίδα τους, θα μας βάλει στη Βουλή και αμέσως θα ξεκινήσει ο πόλεμος κατά του κατεστημένου».

Αναλυτικότερα ο επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, αφού επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και είχε συνάντηση-συζήτηση με αγρότες στην πλατεία της Νίκαιας, παρέθεσε εν συνεχεία συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο, πλαισιωμένος από τον βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κόκκαλη και υποψήφιους του συνδυασμού στον νομό.

Ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι «οι πρόωρες εκλογές προέκυψαν επειδή χάλασε η συνοχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ωστόσο στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν αυτούς που έκλεισαν τη συμφωνία του Ιουλίου και μπορούν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης να βρούνε τα ισοδύναμα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες του μνημονίου. Στόχος των ΑΝΕΛ είναι μέσω της πάταξης της διαφθοράς-διαπλοκής να εξοικονομηθούν 28-30 δισ. ετησίως, τα οποία θα κατευθυνθούν για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με έμφαση στην αγροτική και στην αγορά».

Γιατί ΑΝΕΛ

Στο ερώτημα «γιατί οι ψηφοφόροι την Κυριακή να ψηφίσουν ΑΝΕΛ», ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε τα εξής: «Γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν τη σταθερή πυξίδα στην κυβέρνηση. Προτιμήσαμε το εθνικό συμφέρον από το κομματικό, προτιμήσαμε, ψηφίζοντας τη συμφωνία να σώσουμε τη χώρα, ενώ δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να εκφράζουμε τον ριζοσπαστικό πατριωτισμό. Ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί δεν θέλαμε η χώρα μας να γίνει αποθήκη προσφύγων, όπως σχεδίαζαν κάποιοι. Μένοντας στην Ευρώπη και ανατρέποντας τα σχέδια Σόιμπλε για Grexit, καταφέραμε 125.000 πρόσφυγες με τα χαρτιά τους να προωθηθούν την υπόλοιπη Ευρώπη και να μην μείνουν στη χώρα μας. Αν βγαίναμε από την Ευρώπη όλοι αυτοί οι πρόσφυγες δεν θα μπορούσαν να προωθηθούν προς τα Βόρεια. Επειδή όμως το μεταναστευτικό θα συνεχίσει να είναι μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να λύσουμε το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Αγροτικό πρόγραμμα

Στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σγουρίδης παρουσίασε το αγροτικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ, ενώ υπερασπίστηκε τη θητεία του στο Υπουργείο. Σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη «τα δανεικά δεν ξεπληρώνονται με δανεικά. Η χώρα πρέπει να ξαναμπεί στην παραγωγή. Η αφηρημένη έννοια της ανάπτυξης αποκτά περιεχόμενο μόνο αν ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση των προϊόντων του, σε συνδυασμό με τον τουρισμό θα ξαναβάλει μπροστά την ελληνική οικονομία. Πάντα διακήρυττα ότι η «Ελλάδα μπορεί να ζήσει από τη γη και τις ομορφιές της» . Η βιοποικιλότητα και η διατροφική αξία των αγροτικών προϊόντων μας μπορούν να μας καταστήσουν «μπουτίκ» εξαγωγών. Μας λείπει όμως το σχέδιο και η οργάνωση. Στο διάστημα που ήμουν στο Υπουργείο πολλά πράγματα δρομολογήθηκαν, αλλά μέσα σε έξι μήνες δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Όσο δε για τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται από τη συμφωνία φροντίσαμε ώστε με την τήρηση βιβλίων σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση να εξορθολογήσουμε τον ΦΠΑ και να μειώσουμε τη φορολογητέα ύλη με έξοδα όπως να υπολογίζεται κάθε τεκμαρτή εργασία για τον αγρότη και την αγρότισσα. Ήδη υπολογίσαμε τις ετήσιες ώρες εργασίας ανά στρέμμα και καλλιέργεια. Επίσης θα αφαιρούνται οι αποσβέσεις ζωικού και φυτικού κεφαλαίου. Τέλος οι εισφορές στον ΟΓΑ δεν θα είναι οριζόντιες αλλά κλιμακωτές ανάλογα με το μέγεθος της αγροτικής και αλιευτικής εκμετάλλευσης. Πολλά μπορούν να γίνουν και οι ΑΝΕΛ και η Συμμαχία των Κινημάτων έχουν πρόγραμμα γι΄αυτά».

Ο πόλεμος κατά της διαπλοκής

Μεγάλο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Σγουρίδης το αφιέρωσε στον πόλεμο κατά της διαπλοκής. «Έχουμε κάνει σημαία μας την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Σας παροτρύνω να διαβάσετε σε γνωστό περιοδικό σε ποιους πήγαν τα δανεικά και αγύριστα, ύψους 5,5, δισ. της πρώην ΑΤΕ. Γι΄αυτό βάλαμε επικεφαλής στο Επικρατείας την κ. Τρεμόντι, την Ελληνοαμερικανίδα που δημιούργησε το σάιτ «έχω δώσει φακελάκι» για να δημοσιοποιήσει και να καταγγείλει το φαινόμενο αυτό. Θα προωθήσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για να σταματήσει το δούναι και λαβείν μεταξύ υπαλλήλου και συναλλασσόμενου».

Πρόταση για την προκαταβολή ποσοστού 60% των επιδοτήσεων σε τραπεζική κάρτα για τους αγρότες κατέθεσε ο επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό οι αγρότες θα μπορούν να προχωρούν τις πληρωμές τους και τις εργασίες τους, ενώ δύο τραπεζικά ιδρύματα (Εθνική και Πειραιώς) είναι θετικές για την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Ο κ. Σγουρίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ΑΝ.ΕΛ. Έχουν σχέδιο που μπορεί να δώσει ισοδύναμα στη φορολογία των αγροτών και ετάχθη παράλληλα υπέρ της ενίσχυσης των παραγωγικών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας και όχι απλώς υπέρ της γενικόλογης ανάπτυξης, που μπορεί να είναι και μια πιστωτική φούσκα, όπως διευκρίνισε.
Ο κ. Σγουρίδης επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και ολοκλήρωσε τις επαφές του στη Λάρισα με συνομιλία που είχε με αγρότες στο δήμο Κιλελέρ.

 

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com