Από τη συνέντευξη τύπου στον Πύργο Ηλείας, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, στα πλαίσια της Προσυνεδριακής Συνδιάσκεψης Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας -Ιονίου.

 

Παναγιώτης  Σγουρίδης: “Αποδείχτηκε ότι είμαστε το αναγκαίο καλό”.

Το κεντρικό σύνθημα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «Το Αναγκαίο Καλό», πρεσβεύουν τα μέλη και τα στελέχη του κινήματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης, που βρέθηκε στην Ηλεία, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου του Κόμματος, που  πραγματοποιείται σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στον Πύργο. 

Ο κ. Σγουρίδης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, τον οργανωτικό γραμματέα, Θανάση Μπέλτσο, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου των ΑΝΕΛ, Νίκο Μαυραγάνη, το μέλος του οργανωτικού του κόμματος, Νίκο Κίγκα και την εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εξέθεσε μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων των ΑΝ.ΕΛ., του προηγούμενου διαστήματος, που έχουν ως στόχο, όπως είπε, την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, σε διάφορους κλάδους.

Τον κ. Σγουρίδη στην Ηλεία, υποδέχθηκαν ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Κόμματος στον Νομό, Τάκης Τσιλιμίγκρας και στελέχη του κόμματος στην Ηλεία, ενώ η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Πύργο. Κατά την διάρκεια αυτής, ο πρώην υφυπουργός, αναφέρθηκε στην γενικότερη στάση που έχουν κρατήσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως προς την Κυβερνητική τους συμμετοχή και τόνισε πως «Οι ΑΝΕΛ, κατόρθωσαν μέσα από μια δύσκολη πορεία να γίνουν ο κοινωνικός εταίρος», ξεκαθαρίζοντας δε πως η πορεία του κόμματος είναι αυτόνομη και δεν έχει γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στάση της είναι αυτή του συνθήματός μας, το αναγκαίο καλό. Το έχουμε αποδείξει μέσα από αυτά που επιτύχαμε», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης. Ο πρώην υφυπουργός, δε, σχολίασε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν θέσει ως προϋπόθεση για την ανάταση της Χώρας, την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από μια σειρά δράσεων που θα πρέπει να γίνουν. Κυρίως, ο κ. Σγουρίδης, στάθηκε στην ορθή, όπως είπε, διαχείριση ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη και η κάλυψη θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας. «Με ορθή διαχείριση θα μπορέσουμε να χτίσουμε την Ελλάδα», επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Σγουρίδης, αναφέρθηκε και στο κεντρικό συνέδριο του κόμματος των ΑΝΕΛ, το 3οτακτικό συνέδριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου στην Αθήνα, τονίζοντας πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, παραμένει ένας «ισχυρός» πρόεδρος για το κόμμα, ωστόσο στο πλαίσιο της δημοκρατικής του στάσης και πεποίθησης, είναι έτοιμος να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των συνέδρων ενώ για το μεγάλο χρέος της Ελλάδας, επεσήμανε ότι: «Η προηγούμενη αφροσύνη άλλων Κυβερνήσεων οδήγησε την Χώρα το χρέος να το μετατρέψει σε δάνειο και τα δάνεια έχουν δεσμεύσεις και υποθήκες. Χρωστάμε 310 δις ευρώ γιατί έχει μετατραπεί η ομολογία χρέους σε δάνεια».

 

Τέλος, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Σγουρίδης, δήλωσε, πως οι ΑΝΕΛ, ενστερνίζονται την θέση της Κυβέρνησης για την έκδοση μόνο τεσσάρων αδειών Πανελλαδικής εμβέλειας και σχολίασε πως η αδειοδότηση των καναλιών ήταν ήδη προσυμφωνημένη διαδικασία.

 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Favorite Sites:

Επικοινωνία:

Email: pansgouridis@gmail.com